DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Sainz szerint a McLaren előrelépése biztos

Carlos Sainz sokkal fényesebbnek látja istállója jövőjét, mivel olyan technikai igazgató érkezett Wokingba, akit jól ismer korábbról és úgy véli, James Key szakértelme megkérdőjelezhetetlen.

Hosszú éveket töltött a Toro Rosso istállónál James Key technikai igazgató keze alatt a fiatal spanyol pilóta, tökéletesen össze is csiszolódtak és kiismerték egymást. Sainz úgy véli, Key-nek kulcsszerepe lesz a McLaren elkövetkező időszakban várható fellendülésében, miután leteltek azok a hónapok, amit a két istálló megállapodása alapján a szakembernek ki kellett hagynia, mielőtt munkába áll Zak Brownéknál.

„James érkezése hatalmas nyereség lesz a csapat számára. Még a Toro Rossónál közösen eltöltött időszakunk alatt építettünk ki remek kapcsolatot egymással és jó érzés egy régi jó barátot köszönteni ebben az új környezetben” – nyilatkozta Carlos Sainz, aki számára még mindig relatíve újnak számít versenyezni a McLarennél.

Sainz egészen biztos abban, hogy Key érkezése nagy nyereség a McLarennek


Key-nek tulajdonítják azt a kiváló munkát, amivel a Toro Rossót sereghajtóból a középmezőny első felébe emelte az elmúlt években. A spanyol pilóta arra számít, hogy hasonló csodát visz véghez a McLarennél is.

„Gyors és nagy hatása lesz a jövő évi versenyautóra. Ebben az évben még össze kell szoknia az istállóval és minél több információt gyűjteni a jövő évi autóhoz. Ez a tanulás segíti majd egy remek alaphoz, amit a jövő évre felhasználhat. Tényleg nagyot nyer vele a csapat” – tette hozzá Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: