DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Leclerc nem érez extra nyomást a Ferrarinál

Egyelőre úgy tűnik, a második F1-es évadjában máris topcsapathoz kerülő monacói remekül kezeli a száguldó cirkusszal együtt járó nyomást. Igyekszik gyengeségeire összpontosítani és javítani.

Charles Leclerc a juniorszériákban is kitűnt tehetségével, ezt könnyedén megszerzett GP3-as és Formula-2-es bajnoki címe is alátámasztja. Tavaly, alig húszévesen már a száguldó cirkuszban is helyet kapott, az Alfa Romeóval debütálhatott. Az első három nagydíjhétvége nem sikerült túl jól, többen már a helyét is megkérdőjelezték a Formula-1-ben. Korai volt.

Gyorsan alkalmazkodott, felvette a ritmust és az Alfa Romeo vezérpilótájaként közel harminc pontot gyűjtve (kevesebb balszerencsével sokkal több is lehetett volna) annyira meggyőző teljesítményt nyújtott, hogy a Ferrari felhozta az anyacsapathoz Kimi Raikkönen helyére.

A Ferrarinál sem érez nagyobb nyomást eddig Leclerc


Akik azt gondolták, a Scuderia más kávéház és ide kevés lesz a fiatal monacói, eddig nagyot tévedtek. A téli teszteket követően Melbourne-ben és Bahreinben is látszott, hogy Charles Leclerc tökéletesen tartani tudja, sőt, bizonyos esetekben meg is haladja Sebastian Vettel tempóját, így csapaton belül egyértelműen bejelentkezett a vezérpilóta szerepre. A MotoGP kilencszeres világbajnok ikonját, Valentino Rossit is lenyűgözte, amit eddig látott a huszonegy éves ifjonctól.

Leclerc pedig természetesen folyamatosan fejlődni szeretne. „A lehető legjobbá akarok válni. Igyekszem a gyengeségeimre összpontosítani a legjobban, ezzel pedig minél hamarabb kijavítani ezeket a hiányosságaimat” – idézi Charles Leclerc-t a gpblog.com szakportál.

„Minden pilóta azt mondja, hogy nagyobb nyomással jár itt versenyezni, de őszintén szólva, nálam nem ez a helyzet, nem tudom pontosan, hogy miért. Bár egy kicsit idegennek érzem magam. Ennél az istállónál minden sokkal nagyobb, jóval több ember dolgozik a sikerért, sokkal inkább bele kell menni a részletekbe. Lenyűgöző, mennyire tervszerűen zajlanak itt a dolgok” – tette hozzá a Ferrari-pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: