DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso: Ha Sainz nyer, visszatérek

A kétszeres világbajnok spanyol nem zárja ki a Formula-1-be való visszatérést, de egyelőre a közvetlenül előtte álló feladatokra összpontosít. Ezúttal a tavalyinál hamarabb döntene a jövő évről.

2015-től négy évet töltött újra a McLarennél (eleinte Honda-, majd Renault-motorral) Fernando Alonso, de nem sok örömét lelte benne, a versenyképtelen autó miatt ugyanis többnyire a mezőny második felében autózott, amikor egyáltalán ment a gép. Tavaly év végén elköszönt, bár akkor is rámutatott, hogy nem biztos, hogy végleg távozik a száguldó cirkuszból.

Az F1-en kívül is megméreti magát egy ideje, a WEC-sorozatban egy bombaerős hibrid-Toyotát vezethet, tavaly meg is nyerte a Le Mans-i 24 órást, ami egyik nagy álma volt. A másik, az életéből eddigi kimaradó nagy siker az indianapolisi 500 mérföldes viadal első helyezése, amiért életében másodszor is harcba indul a jövő hónap végén.

Alonso idén leginkább Sainz sikerét szeretné látni


A bahreini tesztelése óta a sajtó elkezdte újra masszírozni a témát, hogy vajon visszatér-e a tavalyinál lényegesen versenyképesebbnek tűnő McLarennel a Formula-1 mezőnyébe. David Coulthard szerint, ha igazán versenyképessé válna a McLaren, egy percig sem habozna visszatérni Alonso. A spanyol egyelőre nem gondolkodik ennyire előre. „E pillanatban Spára, Indianapolisra és Le Mans-ra összpontosítok. Júliusig nem gondolkodom a jövő éven” – nyilatkozta Alonso a Speedweek című lapnak.

„Jövőre nem szeretnék ennyi különböző dolgot tenni, mint idén, mert kicsit szétforgácsolja a figyelmem és a sikeresség kárára mehet. Természetesen jó, ha az ember bejut a Q3-ba és pontokat szerez, de nem érzem, hogy idén az F1-ben kéne versenyeznem.”

„Hogy mikor gondolnám meg magamat? Talán akkor, ha Carlos (Sainz) két-három versenyt megnyerne a szezon végéig” – viccelte el a kérdést Alonso. Ha valóban így áll a dolog, ne nagyon számítsunk a spanyol ász visszatérésére, mert a McLarennek (bár egyértelmű az előrelépés) egyelőre a dobogós helyezés is túl nagy falat még.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: