DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezért hozta ki a Mercedes korábban Hamiltont

A címvédő gárdánál Bahreinben úgy döntöttek, hogy Lewis Hamiltont Sebastian Vettel előtt hozzák ki a bokszba a versenyen. Ennek okairól mesélt James Allison, a csapat technikai igazgatója.

A taktika végül is működött, mivel Lewis Hamilton utolérte és le is előzte Sebastian Vettelt, aki vezetői hibát követett el, megpörgött, majd az első vezető szárnya is leszakadt. A németet csak az ötödik helyen intették le a versenyen.

James Allison csapata elévágási taktikájáról mesélt, és arról, hogy miért alkalmazták ezt az előző hétvégén: „Normális esetben a gumik az etap végére lassulnak le a folyamatos használat miatt. Ez azt jelenti, hogy aki új szettet kap, sokkal gyorsabb, mint aki a régebbieken versenyez. Egy átlagos pályán az időkülönbség egy másodperc körüli, de Bahreinben nagyon durva az aszfalt, ami megterhelőbb a gumiknak. A különbség itt 2 vagy 2,5 másodperc.”

 allison-a-bahreini-taktikarol-2019



„Aki a közvetlen ellenfelei előtt korábban megy ki a bokszba, egy vagy két kör erejéig sokkal gyorsabb, mint azok, akik kinn maradnak” – zárta a témát a brit szakember.

Bahreinben egyértelműen a Ferrarinak állt a zászló, mégis a Mercedes nyert, de már a hétközi teszteken is a visszavágás előkészítésére készült az olasz gárda, hogy megnehezítse ellenfelei dolgát a Kínai Nagydíjon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: