DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Schumacher nem hitte, hogy ilyen gyors lesz

Mick Schumacher túlesett a Formula-1-es bemutatkozáson, a bahreini teszten két különböző csapat autóját is vezethette. Izgalmas napokon van túl, nem gondolta, hogy ilyen jól fog szerepelni.

Érdekes látvány tárult a szemünk elé a bahreini teszten, ugyanis együtt körözhetett a pályán Fernando Alonso és Mick Schumacher, pedig valójában egyikük sem tartozik (idén) a Formula-1 mezőnyébe. Igaz, semmi nem zárja ki, hogy jövőre ismét Alonso-Schumacher csatákat láthassunk, mint másfél évtizeddel ezelőtt. Tíz éve a Ferrari egy másik hatalmas tehetsége mutatkozhatott be a Scuderia volánjánál, remélhetőleg pályafutásuk csak a sikerekben vesz azonos irányt.

A hétszeres világbajnok fia büszke arra, hogy minden etap során egyre jobb időket volt képes elérni, az első napon a Ferrarival a második leggyorsabbnak bizonyult, másnap pedig az Alfa Romeóval közel azonos időket tudott elérni (a 6. leggyorsabbként végzett). Ám éppen a húszéves német hívta fel a figyelmet, hogy ne vessük el a sulykot, mivel annyira más időjárási körülmények között zajlott a két nap, hogy mindenki javult a második napra.

Schumacher az Alfában és a Ferrariban is gyorsnak bizonyult


„Hogy számítottam-e arra, hogy rögtön ilyen gyors leszek? Őszinte leszek, nem. Ugyanakkor remekül éreztem magam amiatt, ahogy sikerült körről körre javítanom, együttműködve a csapattal. Mindkét istálló nagyon nyitott volt és folyamatosan tanítgattak engem a legfontosabb mesterfogásokra” – nyilatkozta Mick Schumacher a Motorsport.com szakoldalnak.

Az Alfával csak 0,022 másodperccel ment gyengébb időt, mint előző nap a Ferrarival. „Ne nagyon hasonlítsuk össze a két napot, mert teljesen eltérő körülmények fogadtak, az előttem végző autók is nagyon gyorsak voltak. Mindenesetre kiváló munkát végeztünk, boldogok lehetünk.”

Most ismételten elsődleges feladatára, a Formula-2-re összpontosíthat, a következő verseny a jövő hónapban, Azerbajdzsánban lesz. „Nem tudom, mi és hogyan történik majd, de nagyon várom, hogy újra F2-es autóba ülhessek. Baku nagyon különleges pálya, most fogok ott először versenyezni. Rengeteget dolgozom majd a Prema szimulátorában, hogy minél inkább felkészüljek rá, amit pedig a szimulátoron megtanulok, igyekszem a pályán hasznosítani” – tekintett előre Mick Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: