DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen mindig tudta, hogy Leclerc gyors

Már az Alfa Romeónál is megvillantotta oroszlánkörmeit, idén pedig Ferrari-pilótaként kiteljesedhet. A fiatal monacóira minden rivális kőkemény ellenfélként tekint, Max Verstappen is.

A Formula-1 legfiatalabb futamgyőztese 2016 óta Max Verstappen, jelenleg azonban nem igazán érdekli, hogy a legfiatalabb pole-pozíciós címéről már lekésett. Az foglalkoztatja a leginkább, hogy a Red Bull segítségével valós esélye lehessen a világbajnokság megnyerésére, ebben pedig jól tudja, hogy Charles Leclerc lehet az egyik, aki megakadályozza.

Bár többen féltették Leclerc-t már tavaly év elején is, hogy túl fiatalon került a Formula-1-be, ám néhány gyengébb versenyhétvége után gyorsan felvette a ritmust és az Alfa Romeo istálló egyértelmű vezérévé vált. Annyira meggyőző teljesítményt nyújtott, hogy szeptemberben a Ferrari leigazolta Kimi Raikkönen helyére a Scuderiához.

Max Verstappennek még sok fejfájást okozhat Charles Leclerc


Itt is sokan féltették a monacóit a megnövekedő nyomástól, de eddig tökéletesen veszi az akadályokat és kizárólag egy technikai hiba gátolta meg abban, hogy pályafutása első futamgyőzelmét már Bahreinben (második Ferraris hétvégéjén) megszerezze. Leclerc sebessége egyelőre lenyűgöző, könnyedén válhat a Ferrari vezérpilótájává, ha továbbra is gyorsabb lesz Vettelnél.

„Mindig is erre számítottam. Mindig jó pilóta volt, emiatt úgy vélem, semmi furcsa nincs abban, hogy Vettel előtt jár. Ha valaki jó autóval rendelkezik és ennyivel erősebb a konkurenciánál, akkor az első-második helyen fog állni” – nyilatkozta Max Verstappen a Ferrari tehetséges ifjoncáról.

Ha pedig az ember jobb, mint a csapattársa, akkor egyértelműen első lesz. Hogy az F1 legfiatalabb pole-pozíciósa is lehetnék? Mit kellene erről mondanom? Nem igazán foglalkoztat. Természetesen biztos jó dolog, de szerintem vannak mások, akik ezt a titulust többre értékelnék, engem nem igazán érdekel” – fogalmazott a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: