DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hakkinen: Verstappen tönkreteszi mások versenyét

Mika Hakkinen elismeri Max Verstappen tehetségét, de úgy véli, a Red Bull-pilóta sokszor túlzásba viszi a csatározást, a versenyzés nem arról szól, hogy tönkretesszük mások versenyét.

1993 és 2001 között ült a McLaren volánjánál a remek tehetséggel megáldott finn, aki 1998-ban és 1999-ben két világbajnoki címet is szerzett a wokingi istálló számára (utána már csak Lewis Hamilton egyetlen egyet 2008-ban), de jelenleg is rengeteg szállal kötődik munkaadójához.

Bár már 18 éve visszavonult, a mai napig közelről figyelemmel kíséri a száguldó cirkusz történéseit és véleményét gyakran meg is osztja a rajongókkal. Ezúttal Bahreinben történt egy kétes megítélésű szituáció, amikor is a Max Verstappent megelőző Carlos Sainz McLarenjét oldalról egy jobb kanyarban megütötte a holland bal első kereke.

A spanyol húzta a rövidebbet, mert jobb elsője defektet kapott és visszaesett az utolsó helyre, míg Verstappen megúszta, autója nem sérült meg, végül a negyedik helyre jött be a Red Bull-lal. Igaz, a hajrában Sainz McLarenje váltóhiba miatt megadta magát, így a szenvedő fél úgymond még hálás is volt a hollandnak, hogy nem egy ötödik helyezést veszített el technikai hiba miatt.

Hakkinen szerint Verstappen időnként túl durván csatázik


A versenybíróság nem szabott ki büntetést Verstappenre, de Mika Hakkinennek egyáltalán nem tetszett a túlzottan agresszív védekező manőver. „Nagyszerű versenye lehetett volna Carlos Sainznak és a McLarennek, de autója megsérült, amikor az ötödik helyért csatázott Max Verstappen Red Bulljával” – írta Hakkinen az Unibet blogján.

„A fiatal holland nagyon tehetséges, de a kemény versenyzés nem jelenti egyben azt, hogy az ellenfél autójában kárt kell tenni. Helyet kell hagyni a másik pilótának, de legalább saját magunk számára. Nem vagyok meglepve, hogy Carlos mérges volt az eset után. Ugyanakkor remek hír, hogy a McLaren versenyképesnek tűnik, ami annyit jelent, hogy Carlos is sokkal pozitívabb napok elé néz.”

A finn világbajnok szerint is erősen kettészakadt a mezőny, de a Red Bullnak meggyűlhet a baja a hátulról közelítő konkurenciával. „A Ferrari és a Mercedes a két legkomolyabb erő. Mögöttük viszont a Red Bull-Hondának bőven lesz dolga. Max Verstappent többször is esélyesnek érzem, hogy az első két sor valamelyikébe kerüljön, de egyelőre valószínűtlen, hogy a győzelmeit megismételje idén” – tette hozzá Hakkinen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: