DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Villeneuve: Hamilton szavai nem voltak őszinték

Lewis Hamilton nagy szerencsével nyerte meg a Bahreini Nagydíjat, majd motiváló szavakat mondott Charles Leclerc-nek. Az 1997-es világbajnok szerint viszont csak megjátszotta magát a kameráknak.

Bejárták a sajtót azok a képek, amikor a győzelmi ünneplés pillanataiban Lewis Hamilton odament a technikai hiba miatt drámaian lelassuló és így végül a győzelmet és a második helyet is elveszítő Charles Leclerc-hez és bátorította a fiatal Ferrari-pilótát. A monacói előtte jó alaposan elpáholta az egész mezőnyt, de sajnálatos motorhibájával nem tudott mit kezdeni és végül még a harmadik helynek is örülhetett.

A Sky Sports Italia szakértője, Jacques Villeneuve is a helyszínről tekintette meg a versenyt és úgy gondolja, Lewis Hamilton gesztusa sokkal inkább szólt a közönségnek és a kameráknak, mintsem hogy őszintén sajnálta volna vetélytársát, a brit tudta, hogy a sajtó úgyis rákap erre a dologra.

Villeneuve szerint Hamilton ismét a kameráknak játszott szerepet


„Szép, hogy az emberek ennyire pozitívak Hamiltonnal, amikor olyan szépeket mondott Leclerc-nek (a leintés után). Ugyanakkor azt hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a pilóták nagyon is tisztában vannak azzal, hogy a kamerák mindenhol veszik őket és szavaik bejárják az egész világot. Nem hiszem, hogy Hamilton Leclerc-nek mondott szavai őszinték voltak” – mondta el véleményét Villeneuve a Sky Sports adásában.

„Ha kicsit jobban megfigyeljük, mit is mondott Hamilton, valójában azt erősítette leginkább, hogy sokkal jobb Leclerc-nél és az egész mezőnynél. Szavai inkább lekicsinylőek voltak Leclerc felé és pontosan ezt akarta sugallni neki, hogy igazából felette áll” – fogalmazott élesen az 1997-es világbajnok.

Azt régóta tudjuk, hogy Hamiltontól nem idegen a pszichológiai hadviselés, de valóban minden mozdulata előre megtervezett és mesterkélt lenne? Villeneuve szerint Leclerc vigasztalása feltétlenül ilyen volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: