Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. június 21. hétfő

Kamera

Nagyot ment az autóskamera piac Magyarországon

Egyre többen ismerik fel az autóskamerák hasznát Magyarországon: a GfK friss adatai szerint az elmúlt évben robbanásszerű, 76%-os növekedés jellemezte a hazai dashcam eladásokat. Ezzel együtt a navigációk és menetrögzítő kamerák nemzetközi piacvezetője, a Mio értékben 40%-ra növelte hazai piaci részesedését az elmúlt évben. A magyarok jellemzően továbbra is a közép- és felső árkategóriás modelleket keresik, a Mio széles termékpalettájából a kiváló képminőséget nyújtó és számos extrával felszerelt MiVue 733 és MiVue 798 kamerák a legnépszerűbbek.

részletek

Éjjeli műszak a Mióval – Ismerd meg a MioTM Night Vision technológiát!

Még az éjszakai vezetés szerelmesei is elismerik, hogy a műfaj gyakran jár nehezített körülményekkel. Sötétedés után a vezetés fokozott veszéllyel járhat a csökkent látásviszonyok miatt is.

részletek

2020 az autós kamerák éve lesz Magyarországon

Az autóskamerák piaca világszerte és hazánkban is rohamosan bővül: nem csoda, hiszen a vitás helyzetekben bizonyítékként is használható felvételek sok kellemetlenségtől óvják meg az autótulajdonosokat. Sőt, a fejlett vezetéstámogató rendszerekkel felszerelt dashcam modellek nemcsak balesetek, koccanások alkalmával hasznosak, használatukkal mindvégig biztonságosabban utazhatunk. A navigációk és menetrögzítő kamerák első számú gyártója, a hazánkban is piacvezető Mio adatai alapján itthon egy év alatt 70%-kal nőtt a dashcam-ek iránti kereslet és közel ötször annyi Mio kamerát vásároltunk 2019-ben, mint egy évvel korábban.

részletek

Mio: Biztonságot karácsonyra

Ha tanácstalan vagy, hogy mit vegyél idén karácsonyi ajándékba, ne aggódj, segítünk! Akik fontosak nekünk, azokat szeretjük a legnagyobb biztonságban tudni és olyan ajándékkal kedveskedni nekik, aminek biztosan hasznát veszik. A Mio fedélzeti kamerák pont ilyenek: nemcsak az utazást rögzítik, hanem biztonságosabbá is teszik a téli vezetést és segítenek a vitás helyzetek tisztázásában. Karácsonyi ajándékba biztonságot adni pedig stílusos! Íme néhány hasznos tipp az autós kamerák beszerzéséhez. Boldog, biztonságos ünnepeket kíván a Mio!

részletek

Autós kamera, amely mindent rögzít az utakon

Napjainkban a bővülő autóforgalom és ezzel egyenes arányban megnövekedett balesetek mára már egyszerűen rögzíthetők a vétkes megtalálása érdekében. Az autós kamera, melyet elől és hátul egyaránt el lehet helyezni, nagyban megkönnyítheti a rendőrség dolgát.

részletek

Biztonságban az utakon: Mio autós kamera beépített GPS-szel

A fedélzeti kamerák egyre nagyobb teret hódítanak világszerte, így Magyarországon is. Az Európai Bizottság statisztikája szerint 2018-ban az EU országai közül – a lakosságszám arányában – hazánkban történt a hatodik legtöbb halálos közúti baleset.

részletek

Villeneuve: Hamilton szavai nem voltak őszinték

Lewis Hamilton nagy szerencsével nyerte meg a Bahreini Nagydíjat, majd motiváló szavakat mondott Charles Leclerc-nek. Az 1997-es világbajnok szerint viszont csak megjátszotta magát a kameráknak.

részletek

Giovinazzi: A hátsó kamera jó megoldás lenne

Bár csak 2019-től lesz a Formula-1-es mezőny teljes körű tagja Antonio Giovinazzi, már most előállt egy ötlettel, amely a jövő évi látási viszonyokat javítaná fel. Szerinte nincs szükség tükrökre.

részletek

Fájdalmasan pazar az F1 legutóbbi innovációja

Monaco óta egészen új szemszögből is betekintést nyerhetünk a Formula-1-es pilóták természetes közegébe, a szervezők ugyanis egy eddig sosem használt, szemüvegbe épített kamerával kísérleteznek.

részletek

2018-tól minden F1-es autón lesz 360°-os kamera

Noha más sorozatokban évek óta használják, az F1 még csak mostanra jutott el odáig, hogy bevezesse a „mindent látó” kamerát - a következő évben minden autóra fel kell szerelniük egy ilyet a csapatoknak.

részletek

Kamerát szerelhetnek a halóra

A halo nem csak fejvédelemre szolgálhat majd, hanem több hasznos tulajdonsága is van: az eszköz például átalakíthatja a fedélzeti kamerák elhelyezkedését is.

részletek

Alonso elismerte, hogy nem való operatőrnek

Fernando Alonso játszotta a főszerepet a Brazil Nagydíj második szabadedzésén, miután leállt az autója az első kanyarban. A spanyol nem tért vissza a bokszba, hanem a pályán szolgáltatta a show-t.

részletek
Olvastad már?