DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Renault képtelen megbízható motort szállítani

Charles Leclerc drámája miatt szinte eltörpül a két Renault ugyanazon a helyen történt meghibásodása. Nico Hülkenberg nehezen nyeli le a keserű pirulát, rengeteg pontot vesztettek.

Még csak két versenyhétvége telt el a 2019-es, Formula-1-es világbajnokságból, de a francia gyártó látványosan nem brillírozik. Ausztráliában még „csak” Carlos Sainznál, Bahreinben pedig mindkét gyári pilótánál okozta motorhiba a kiállást. 

Nico Hülkenberg ráadásul fantasztikus versenyt futott, a 17. rajthelyről egészen a hatodik pozícióba küzdötte fel magát, amikor is minden előjel nélkül a Renault-motor megadta magát alig három körrel a vége előtt. Néhány másodperccel később pedig Daniel Ricciardóé is, így a kettős pontszerzésnek annyi. Hülkenbergnél ráadásul már szombaton is fellépett egy kisebb hiba az erőforrással.

Hülkenberg motorja minden előzmény nélkül beadta a kulcsot


A rutinos német versenyzőt sokkolták a történtek és nehezen fogadja el. „Magamban már el is könyveltem a hatodik helyet, de éppen ezek az események mutatják, hogy csak a teljes versenytáv teljesítése után szabad örülni. Előtte mindent az irányításom alatt tartottam, három kör volt hátra, stabil előnyöm volt Lando Norris előtt. A motorhiba minden előzmény nélkül érkezett egyik pillanatról a másikra” – nyilatkozta Nico Hülkenberg, aki ezzel értékes nyolc ponttól esett el. De mivel a hajrában Charles Leclerc a győzelmet veszítette el hasonló okból, a Renault-ról alig beszélnek.

„Keserű pirula, amit nehéz lenyelnem, az ilyen brutális pillanatok sajnos megtörténhetnek a versenyzésben. Az viszont egyértelmű pozitívum, hogy az autó kiváló tempóval jelentkezett a futamon. Az első körben háborús övezetben éreztem magamat, versenyautók mindenütt, összeérések, szikrázás, repkedő alkatrészek körülöttem, egy nagyobb darab neki is csapódott a sisakomnak, itt tényleg minden volt.”

„Igen látványos versenyzésben volt részem, rengeteget előzhettem, jól éreztem magam. Igazán szép lett volna magamat és a csapatot ezekkel az értékes pontokkal megjutalmazni, így még inkább muszáj lesz a legközelebbi alkalommal visszavágnunk” – tekintett előre a csalódott Hülkenberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: