DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton: Leclerc rengeteget nyer majd

Lewis Hamilton ölébe pottyant a győzelem, miután Charles Leclerc turbójával gondok akadtak. A monacóit végül a biztonsági autó mentette meg, bejött harmadiknak, Valtteri Bottas pedig második lett.

Az utóbbi két évtől eltérően ezúttal nem a maranellói alakulat egyik versenyzője tudta megnyerni a Bahreini Nagydíjat, bár nagyon sokáig úgy nézett ki. Miután Charles Leclerc turbója megadta magát, a Mercedes ajándékgyőzelmet ünnepelhetett, de a monacói felfért a dobogóra.

Lewis Hamilton hibára kényszerítette Sebastian Vettelt, és miután elment a küszködő Leclerc mellett, Ausztrália után megszerezte első győzelmét: „Nem semmi verseny volt. Nagyon keményen dolgoztunk, a Ferrarik nagyszerűen mentek egész hétvégén. Rossz volt látni Charles-t a futam végén, mert nagyszerű munkát végzett. Szerencsések vagyunk, hogy mi nyertünk.”

A brit visszaemlékezett Vettel átugrására is: „A verseny során mindent megtettem, nagyon jól teljesített a csapat, és remek volt a csata Vettellel. Óriási a szél, későn fékeztem, és így sikerült Vettel mellé kerülnöm, és nem is értünk össze, ha jól rémlik.” Majd Leclerc-re mutatva hozzátette: „Ez a srác rengeteg győzelmet fog még szerezni az F1-ben, gratulálok Charles!”

19.03.31. top3



Másodikként a szezonnyitó futamgyőztese, Valtteri Bottas látta meg a kockás zászlót, aki remekül kapta el a rajtot, ám utána visszaesett negyediknek, de Leclerc-t a végén még ő is el tudta kapni: „Csapatként igen nagy szerencsénk volt, de nem estünk szét, nem hibáztunk. Megbízható volt az autó, és emiatt tudtunk ma nyerni. Alapvetően nehéz versenyen vagyunk túl, mert az egyensúly nem volt túl jó, és hibázgattunk. Az első kör izgalmasan alakult, kicsit blokkoltak a kerekeim az egyes kanyarban. Jót csatáztam Lewisszal és gratulálok neki.”

A dobogó legalsó fokára fért fel végül Charles Leclerc, akinek a sors odaadta a dobogót azzal, hogy a Renault-k megállása miatt bejött a biztonsági autó. A monacói ellentmondást nem tűrően vezetett, de egy műszaki hiba elvette tőle a győzelmet. „Előfordul sajnos, de benne van és ez az autósport része. Sajnos ez nem a mi napunk volt, de magabiztos vagyok, hogy a csapat jó munkát tud végezni. Sokat javultunk Ausztrália óta, és az egész csapat csalódott. Végül szerencsések voltunk a szerencsétlen helyzetben, mert a safety-car miatt tudtam harmadik lenni. Talán az üzemanyag sem lett volna elég a verseny végéig. Nagyon nehéz ez most feldolgoznom, de köszönöm a csapatnak a nagyszerű autót. Egész hétvégén nagyon jól mentünk, és erősebben fogunk visszatérni. Nem az eredményekre nézek, hanem arra, hogy mit érhettünk volna el, ma nem a harmadik helyért küzdöttünk volna. Gratulálok Lewisnak és Valtterinek.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: