DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Bottas igenis változást észlel magán

Valtteri Bottas nagyon simán nyerte meg az Ausztrál Nagydíjat Lewis Hamilton és a többiek előtt. A finn a bahreini hétvégéhez közeledve elmondta, az idei év más lehet számára, mint a korábbiak.

A finn nagyon pozitívan és magabiztosan áll 2019-hez. A győzelem persze pozitívum, de kérdés, hogy Bottas idén valóban fel tudja-e venni a versenyt a többiekkel a világbajnoki címért. 

Ausztráliában nyert a Mercedesszel, de Lewis Hamilton lassúságára is fény derült nem sokkal a melbourne-i hétvége után. A brit elmondta, hogy a szakállán kívül semmi változást nem észlelt a világbajnoki tabellát vezető csapattársán.

 bottas-a-valtozasrol-2019



Bottas mégis úgy véli, hogy 2019 más lesz, mint az eddigiek: „Ha megnézzük az eredményeket, nyilván még nagyon korán vagyunk, csak egy futam ment le, de biztosra mondhatom, hogy valami megváltozott a hozzáállásomban az idei évre.”

„A téli felkészülésem, és ahogy most érzem magam, mind arra mutatnak, hogy a dolgok megváltoztak. Elég nehéz ezt megmagyarázni, de úgy érzem, hogy valami más az előző évekhez képest” – magyarázta tovább a dolgot a finn.

A Mercedes versenyzője nagyon elégedett idei munkaeszközével: „Az autók egy kicsit különbözőek, de végül versenyzőként, nekünk kell igazodnunk hozzájuk, hogy a legtöbbet hozhassuk ki a csomagból. A teszten és Melbourne-ben minden jól kezdődött. Nem tapasztaltam semmi szokatlant az autón. Biztosan vannak dolgok, amiken lehet javítani, de kényelmesen érzem magam a W10-esben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: