DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Hamilton: Bottas ugyanolyan, mint eddig, csak most szakállas

Lewis Hamilton elmondása szerint nem lát különbséget csapattársa tavalyi és idei hozzáállása között. A brit úgy gonolja, Valtteri Bottas ugyanolyan erős egyéniség, mint eddig, csak most szakállat is növesztett.

Az Ausztrál Nagydíj győzteséről az elmúlt két hétben a Formula–1-es körökben szinte mindenki véleményt nyilvánított. Ralf Schumacher szerint például Bottasnak egyelőre óvatosan kellene játszani a sport rossz fiúját, míg Nico Rosberg úgy vélte, új attitűdje akár világbajnoki címet is hozhat a finn pilóta számára.

Csapattársa, Lewis Hamilton viszont Bahreinben elmondta, nem érti, mi ez a nagy felhajtás csapattársa körül, hiszen a szakállon kívül nem lát különbséget a 2018-as és a 2019-es Valtteri Bottas között. Ő ugyanis mindig egy erős és motivált személyiségnek tartotta a finnt, akinek így arra sem volt szüksége, hogy változtasson a mentalitásán.

„Két éve együtt dolgozom a sráccal, és szerintem most is ugyanaz az ember, mint aki tavaly volt, annyi különbséggel, hogy idén szakálla is lett. Én soha nem gondoltam gyenge jellemként rá, sőt inkább egy nagyon erős személyiségnek tartom” – osztotta meg csapattársáról kialakult véleményét az ötszörös világbajnok, aki szerint csak az idő fogja eldönteni, mennyiben változott a finn versenyzéshez való hozzáállása.



Bottas személyiségbeli átalakulását ugyanis sokan abban vélték felfedezni, hogy míg 2018-ban egyetlen alkalommal sem sikerült a dobogó legfelső fokára állnia, és alárendelte magát csapata érdekeinek. 2019-ben már az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon fölényes győzelmet aratott Hamilton fölött, és még csapatfőnöke, Toto Wolff kérésével is szembeszegült, azáltal, hogy megfutotta a verseny leggyorsabb körét, megszerezve ezzel az ezért járó extra pontot. A németek világbajnok pilótája viszont nem így látta Bottas tavalyi szezonját.

„Szerintem tavaly nagyon erősen versenyzett, és jó teljesítményt nyújtott a csapattal töltött második évében, míg jó néhány futamon csak szerencsétlenül jött ki a lépés számára. Az idei év pedig ennek a hozománya" - vélekedett Hamilton, aki szerint egy futam elteltével korai lenne megítélni Bottas valódi formáját, de „remélem még sok hasonló versenyt láthatunk tőle.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: