DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Bottas szerint aranyat érhet a plusz egy pont

Akár világbajnoki cím sorsáról is dönthet a leggyorsabb körért járó extra pont, amivel Valtteri Bottas is tisztában van, az elsőt ezért kaparintotta meg az Ausztrál Nagydíjon.

Minden korábbinál nagyobb mennyiséggel, 26 világbajnoki egységgel távozott a Formula-1 szezonnyitójáról a futamgyőztes Valtteri Bottas, aki az idei újdonságnak számító, leggyorsabb körért járó plusz pontot is bezsebelte. A finn pontosan tudja, 21 versenyhétvége után mekkora előnyt jelenthet ez a most még minimálisnak tűnő előny, ezért is pályázott rá már az első adandó alkalommal.

bottas-win-ausztralia



„Ha hármat vagy többet szerzünk év végéig, akkor sokat jelenthet. Sosem lehet tudni, a végén még egy pont is dönthet. Hajlandóak vagyunk kockázatot vállalni érte, de még mindig fontosabb a 25, 18 vagy 15 pontot érő pozíció, így tudni kell mérlegelni” – magyarázta Bottas, aki a szezonnyitón az élen állva akár még egy extra bokszkiállást is bevállalt volna az egy egységnyi bónuszért. Erről csapata végül lebeszélte, így a meglévő szett abroncsaiból hozta ki a maximumot.

Egyébként pont a finn az, akinek a közelmúltban óriási segítség lett volna az idén bevezetett jutalom, tavaly ugyanis hét alkalommal volt az övé a leggyorsabb kör, amivel az egyéni tabellán az ötödik pozíció helyett a harmadikat szerezte volna meg. Több kiélezett világbajnoki küzdelem is más végkimenetellel zárult volna egy ilyen környezetben: 2008-ban Felipe Massa legyőzte volna Lewis Hamiltont, 1988-ban Aytron Senna helyett Alain Prost nyert volna, 1986-ban pedig Prost helyett Nelson Piquet lett volna a nyertes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: