DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Bottas: Azért vagyunk itt, hogy harcoljunk

Meggyőző fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt Valtteri Bottas Ausztráliában, köztük csapattársát, Lewis Hamiltont is. A finn harciasnak tűnik, várja a további csatákat mindenki ellen.

Napok óta tele van a világsajtó a megújult, átváltozott gondolkodású Valtteri Bottasszal, aki az évad elején megígérte, idén egészen mást láthatunk tőle, mint a tavalyi, óriási csalódást hozó évben. Egyelőre betartotta a szavát, Melbourne-ben óriási különbséggel vert mindenkit, ötszörös világbajnok csapattársát is. Ennek egyébként még a rivális istállónál versenyző Sebastian Vettel is örült.

Az elmúlt években többször is Hamilton szárnysegédjének könyvelték el a korábban óriási tehetségnek tartott finnt, a tavalyi Orosz Nagydíj óta pedig egyértelműen ráaggatták a vízhordó jelzőt. Vajon ha hasonlóan alakulna a szezon következő néhány futama, akkor is hagyná őt nyerni az egyébként évek óta Lewis Hamilton köré épülő Mercedes, vagy eleve egyszeri kiugrás volt Bottas kiváló ausztráliai teljesítménye?

Tényleg valami megváltozott Bottas gondolkodásában?


2019-ben nem számít, mi történt korábban. „Mindannyian nulla ponttal kezdjük a szezont, azért vagyunk itt, hogy harcoljunk. Lewis és én is csatázni szeretnénk ebben az évben mind a többiek, mind egymás ellen is. Ettől még egy csapat maradunk és nem is kell hosszasan agyalnunk ezeken a dolgokon” – nyilatkozta Bottas még Ausztráliában.

„Minden évben tanulunk valamit saját magunkról, rájövünk, mi az, ami működik és mi az, ami nem. Ez igaz a felkészülésre, a pihenésre, hogyan és mivel töltjük a szabadidőnket, hogyan végezzük az edzésünket és mennyit eddzünk, hova utazzunk, szóval mindenre.”

„Az ember mindig megpróbálja a maximumot kihozni. Nehéz lenne megmagyarázni, mert nem tudom pontosan, mi történt a téli szünetben, de valami megváltozott a fejemben. Úgy általában máshogy látom a világot, máshogy érzek a versenyzés iránt. Remekül is éreztem magamat az autóban és ez az, ami igazán számít” – tette hozzá a huszonhat pontot szerző Bottas.

Vajon kitart az új szemlélet és a lendület a teljes szezonban?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: