DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo: Bahrein szinte nyaralás lesz

A hétszeres futamgyőztes ausztrál számára rémálomszerűen alakult első, Renault-nál töltött versenyhétvégéje. Új autójában azonban bízik, valamint abban is, hogy idén folyamatosan feljebb lépnek.

Daniel Ricciardo már az időmérő edzés után is csalódott volt, mivel Pierre Gasly (stratégiai baklövés miatti) Q1-es kiesése ellenére sem tudott bejutni az időmérő harmadik szakaszába, csak a 12. rajtkockát csípte el. Végül éppen ez lett a veszte, a sűrűjéből kényszerült rajtolni és hiába kapta el jól a startot, a fűre kényszerült, ahol egy óriási bukkanó megütötte autójának elejét, letört a vezetőszárnya. Az autó egyéb sérüléseket is szenvedett, így nemsokára kénytelen volt kiállni hazai nagydíján.

Az idénynyitó helyszínén kimerülésig vállalta túl magát az ausztrál, többek között ezért is lehetett a szokásosnál halványabb. Bahreinben azonban kiköszörülné a csorbát, valamint azt is bebizonyítaná, hogy az autó képes igazán jó teljesítményt nyújtani. Év végére újfent a 4. hely megszerzése a cél a francia gyári istálló számára.

Ricciardo Bahreinben már megfelelően felkészült lesz


„Az autó a stabil pontszerző helyekre való. Úgy vélem, a szezon első felében a legjobb nyolc közé kell rendszeresen kerülnünk, utána pedig remélhetőleg még jobbak leszünk. Szerintem Bahrein sokkal könnyebb lesz nekem is. Ausztráliához képest szinte nyaralni mehetek oda, semmi különleges (extra program) nem lesz, ezért megfelelően fel tudok készülni” – nyilatkozta Ricciardo a Crash.net szakoldalnak.

„Elég frusztrált vagyok (Ausztrália miatt), mivel mindenkinek nagyok az elvárásai velem szemben, de a valóságban az első versenyem már öt másodperc után véget is ért. Balszerencse vagy sem, érzem, hogy a felkészülésem nem volt éppen optimális. Nagyon kimerültnek éreztem magam, de megpróbáltam mindenkinek örömet okozni” – ismerte el Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: