DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Gasly a rajtnál nem látta a lámpákat

A szabályváltozások miatt az autók szárnyai megváltoztak erre a szezonra. Erre fizetett rá Pierre Gasly, a Red Bull francia pilótája ugyanis rajtpozíciójából egyáltalán nem látta a startlámpákat.

Kétszeresen is megjárta a 10-es számú Red Bull versenyautót vezető fiatal francia Ausztráliában. Először az időmérő edzésen vesztett rajta az istálló stratégiáján, mivel váratlanul sokat javult a pálya a Q1 végére, így végül tétlenül nézte a bokszból, ahogy kihullik és a 17. rajtpozíció lesz az övé.

Ez alapvetően meghatározta a vasárnapi versenyt is, miközben a rajtnál sem alakult éppen ideálisan a helyzete, nem látta a lámpákat, így a többiek mozgására volt kénytelen ő is felengedni a kuplungot, de ez természetesen időveszteséggel járt. Végül kevéssel maradt el a 7. helytől, de olyan szorosan alakult a mezőny azon része, hogy így is éppen lemaradt a pontszerzésről és lett tizenegyedik.

A Red Bull tempója figyelemre méltó, Bahreinben ezt Gasly is meg akarja mutatni


„Nehéz versenyem volt. Az új, nagyobb hátsó szárnyak miatt nem láttam a lámpákat a rajtrácson, így muszáj voltam a többiek megmozdulására reagálni, ezzel viszont pozíciókat vesztettem. Utána a forgalom miatt megakadtam, ezen a pályán pedig még a DRS-sel is elképesztően nehéz előzni” – elemezte a szezonnyitót Pierre Gasly.

„Az első szárnyam is összeszedett némi törmeléket, ami szintén nem segített. Szinte az egész versenyt fél másodpercen belüli hátránnyal futottam le az előttem levő autóval szemben, de a gumijaim csak csúszkáltak folyamatosan, így nem tudtam előzni. Nyomtam, ahogy csak tudtam, mindent megpróbáltam, de nem sikerült bejutnom pontszerző helyre.”

„Összességében a tempónk az egész hétvégén jó volt. A kvalifikáción pechem volt, hogy kiestem a Q1-ben. Bahrein viszont olyan verseny, amit igazán szeretek, azt pedig itt is láthattuk, hogy az autónk versenyképes. Tovább dolgozunk és összpontosítunk, két hét múlva a lehető legjobban nyomjuk neki” – tekintett előre Gasly, aki tavaly kiemelkedően jól ment Bahreinben a Toro Rosso-Hondával, már az időmérőn is kitűnt, a futamon pedig a negyedik helyen végzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: