DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Norris szenzációs időmérőt teljesített

Gyengélkedik a McLaren, Lando Norris újoncként debütál egy pályán, ahol még sosem vezetett korábban. Mégis egy remekbe szabott nyolcadik hellyel jelentkezett, fantasztikus első időmérő.

Jó eséllyel nagyon kevesen fogadtak volna arra, hogy bármelyik McLaren-Renault bejut az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésének harmadik szakaszába, sőt, az újonc Lando Norris a nyolcadik kockába kvalifikálja magát (még Kimi Raikkönent is megelőzve), miközben rutinosabb csapattársa, Carlos Sainz a vert mezőnyben végez.

A múlt héten a Red Bull főtanácsadója, Dr Helmut Marko úgy saccolta, hogy a mezőny két leggyengébb istállója jelenleg a Williams és a McLaren. A Williams esetében igaza lett, a grove-iak teljesen utolsók eddig egész hétvégén, idáig a McLaren sem sokat mutatott, a kvalifikáción azonban Lando Norrisnak nagyon kijött a lépés.

Lando Norris elképesztően jó bemutatkozáson van túl


Sainz már a Q1-ben kiesett, a tizenkilenc éves brit újonc azonban továbbjutott… és ezzel nem volt vége, ugyanis még a legjobb tíz közé is beverekedte magát, ahol szintén nem volt lassú. Ennél jobb bemutatkozásról nem is álmodhatott volna. „Csak annyi volt a célkitűzésünk, hogy bejussunk a Q2-be, nagyon boldog vagyok” – fejezte ki örömét a Sky F1 rövid interjújában Norris.

„Előtte nagyon ideges voltam, de remek érzés volt úgy nyomni, ahogy a csövön kifér. Úgy érzem, abszolút mindent kihoztam az autóból. Ezt az élményt biztosan örökre megőrzöm. Remek érzés, hogy képesek vagyunk erre, a mai teljesítmény nem egyszeri kicsúszott eredmény” – tette hozzá Lando Norris, aki 1:22,304-es idővel szerezte meg a negyedik soros rajthelyet. A téli teszteken látványosan több kört teljesített a wokingi istálló, mint tavaly. Lehet, hogy végül ez lett kifizetődő?

A Sky Sports szakértői is elismerik a debütáló pilóta meglepetésszerű remeklését. „Emeljük poharunkat Lando Norrisra, micsoda bemutatkozás ez a Formula-1-ben!” – ismerték el a fiatal brit teljesítményét. Lehet, hogy nem is kell tovább keresniük az új Lewis Hamiltont? 2007-ben egy fiatal brit hasonlóan remekül mutatkozott be Ausztráliában, szintén a McLaren színeiben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: