DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Villeneuve: A Red Bull a Team Verstappen

Jacques Villeneuve szerint a Red Bull jelenleg annyira látványosan a fiatal holland pilótára épül, hogy Pierre Gasly számára nagy fejtörést okozhat teljesítményével kitűnni a vezérpilóta mellett.

Az 1997-es világbajnok úgy látja, hogy az energiaitalos istállónál mindent Max Verstappennek rendelnek alá. Valószínűleg így gondolhatta tavalyi csapattársa, Daniel Ricciardo is, aki a tavalyi, Bakuban történt incidens után sosem tudott igazán napirendre térni afelett, ahogy az istálló kezelte az esetet.

Nyáron (akkor még) óriási meglepetésre Ricciardo bejelentette, hogy elhagyja munkaadóját és a gyári Renault gárdájához szegődik több évre. Ez megnyitotta az utat a fiatal francia Pierre Gasly előtt, hogy elfoglalja a rutinos ausztrál helyét. Villeneuve szerint viszont egyáltalán nem kétséges, hogy kit favorizálnak a bikák igazán.

Ennyire Verstappenre épülne a Red Bull?


Valóban kizárólag az lebeg a Red Bull szeme előtt, hogy Max Verstappenből minden idők legfiatalabb világbajnoka váljon? "Gasly számára az egyetlen cél az lehet, hogy Max Verstappenhez mérje magát. Ez nagyon nehéz lesz, mivel a Red Bull a ’Team Verstappen’. A lehetősége azért megvan, hogy ugyanazon a szinten teljesítsen” – nyilatkozta a világbajnok a La Presse című lapnak.

A legnagyobb kérdőjelet a bikáknál a Honda-motor teljesítménye is megbízhatósága jelentheti. „Bármikor történhet meglepetés, de immáron négy éve várják (hiába) az emberek, hogy a Honda meglepetést okozzon” – tette hozzá Villeneuve.

Bár az erőforrás az elmondások alapján idén nagy előrelépést könyvelhetett el, egy másik világbajnok, Mika Hakkinen sem biztos benne, hogy jó lépés volt lecserélni a Renault-t. „Nézzük meg a teszteredményeket és hogy mit produkált a Renault-motor teljesítményben. Úgy vélem, igazán remek formában vannak. Kíváncsi vagyok, hogy a Red Bull jó döntést hozott-e, érdekes lesz megtudnunk” – fogalmazott Hakkinen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: