DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo nehezen tette túl magát a bakui incidensen

Az ausztrál F1-es pilóta úgy véli, a tavalyi Azerbajdzsáni Nagydíjon történtek tevékeny szerepet játszottak abban, hogy elhagyja a Red Bull csapatát a Renault kedvéért.

Amióta Max Verstappen bemutatkozott a Red Bullnál, Daniel Ricciardo úgy érezhette magát, mint elődje, Mark Webber néhány évvel ezelőtt, a perthi ugyanis csapata aranytojást tojó tyúkja mellett találta magát, mint tette azt honfitársa Sebastian Vettel esetében. A nyilvánosság előtti szóváltások ugyan elmaradtak, a pályán történt koccanások azonban nem. Leglátványosabb esetük a tavalyi, bakui incidens volt, mely után mindketten búcsúzni kényszerültek a versenyből.

Akkor Ricciardo üldözte Verstappent, a féktávon azonban belecsúszott, és együtt szánkáztak ki a bukótérbe. „Nehezen tudtam elengedni a versenyt és azt, ami utána következett” – mondta az ausztrál a Sydney Morning Heraldnak. „Többek között ez is hozzájárult a döntésemhez, utána már soha nem éreztem azt, amit korábban. Amikor nekiütköztem, egy részem azt mondta: ’Megérdemeltétek, ez sz*rság volt.’”

„Ha megfordítjuk a szerepeket, ha én lettem volna elől, mozdultam volna be kétszer fékezés alatt, és ő jött volna nekem, vajon ugyanúgy kezelték volna a helyzetet? Folyamatosan visszatértem a kérdéshez. A csapat abban a helyzetben mindkettőnket egyenlően kezelt, holott szerintem legbelül tudták, hogy Max hibája volt. Több dolog sem stimmelt” – vélekedett Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: