DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton még mindig MotoGP-tesztről álmodik

Az ötszörös F1-es bajnok tavaly már tesztelt Superbike-Yamahát, a hétvégét pedig Katarban töltötte, és nem győz áradozni a motorosokról és az őket körülvevő világról.

A brit néhány nappal ezelőtt úgy fogalmazott, hogy bár a MotoGP-teszt céljai között szerepel, „túl öreg” ahhoz, hogy versenyzésre adja a fejét. A minap aztán tovább gyűrűzött a pletyka, és állítólag a háttérben komoly munka folyik azon, hogy a közös támogatónak köszönhetően Lewis Hamilton a Yamaha gyári csapatának motorját, Valentino Rossi pedig a Mercedes egyik F1-es gépét próbálja ki – ahogyan egyébként tette azt Jorge Lorenzo 2016 novemberében.

Hamilton a helyszínen nézte végig a Katari Nagydíj eseményeit, az SRT Yamaha meghívására, de természetesen Rossival is bandázott – amikor a MotoGP hivatalos oldala megkérdezte motoros ambícióiról az F1-es versenyzőt, így válaszolt: „100%, hogy egy menetben részt veszek, ezen dolgozok” – mondta a brit. „Először több napra van szükségem (motoron), mert kb. két és fél napnyi tapasztalatom van vele. De nagyon szeretnék kipróbálni egy MotoGP-gépet, ez az álmom. Minden hétvégén nézem. Még amikor mi versenyzünk, akkor is, kijövök a megbeszélésről, időmérő után, és nézem az itteni kvalifikációt.”

Hamilton tavaly Jerezben tesztelte a Yamaha World Superbike R1-es motorját a gyári versenyzők mellett, ezen a hétvégén pedig beült az SRT időmérő utáni eligazítására is. A csapat mindkét versenyzője, Franco Morbidelli, valamint Fabio Quartararo egyaránt elismerően nyilatkozott az F1-es pilótáról, mint sportolóról és magánemberről egyaránt, utóbbi „karrierje egyik legszebb napjának” mondta azt, amikor a brittel találkozhatott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: