DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Hamilton: Túl öreg vagyok a MotoGP-hez

Az előttünk álló hétvégén startol a MotoGP 2019-es szezonja, és ott lesz a Katari Nagydíjon megfigyelőként Lewis Hamilton is. A sorozathoz való jövőbeli csatlakozásának esélyeit elbagatellizálja, de vannak kétkerekű tervei idénre.

Az ötszörös F1-es világbajnok motorok iránti szenvedélye régóta ismert tény, Hamilton legutóbb tavaly decemberben tesztelt is egy Superbike-ot Jerezben, ám az utóbbi hónapokban erősebben fellángoltak azok a remények, hogy a brit a puszta szórakozáson túl egy napon akár versenyzésre is vállalkozhat egy kétkerekűvel, vagy szorosabbra fűzi a kapcsolatát a MotoGP-vel.

hamilton_1



Ez utóbbi feltételezés alapját a motoros királykategóriába idén megérkezett új csapat, a Petronas Yamaha SRT adja, amelynek főszponzora egyezik a Hamiltont foglalkoztató F1-es Mercedesével, s mivel a technikai sportokban gyakran a támogatók mozgatják a szálakat, adná magát egy mélyebb együttműködés. És aligha véletlen, hogy épp a Petronas Yamaha SRT meghívására Hamilton a hétvégén a losaili MotoGP-szezonnyitóra utazik, így a 2015-ös Katalán Nagydíj óta először látogat meg személyesen egy versenyhétvégét.

„Mindig is szerelmes voltam a motorokba, már izgatottan várom! Bár szerintem nem fogom látni az egész versenyt, de nagyon kíváncsi vagyok, hogyan dolgoznak a versenyzők, miképpen működik az ő időmérő edzésük a miénkhez képest, milyen visszajelzéseket adnak. Szeretném mindezt megtapasztalni és tanulni belőle” – nyilatkozta a Motorsportnak Hamilton, majd gyorsan le is szegte azok lelkesedését, akik szabadkártyásként pár év múlva már egy futam rajtrácsán képzelik el őt. „De ennél többet senki ne lásson bele, én már túl öreg vagyok a MotoGP-hez, és nem is pattanok úgy vissza az aszfaltról, mint a fiatal Marquez! Azonban vannak terveim az idei évre.”

Ez alapján alighanem hallani fogunk még Hamilton motoros kalandjairól 2019 során, elmondása szerint azonban a kellő magabiztosság összegyűjtéséhez is rengeteg tesztkörre van még szüksége, hiszen a motorversenyzés még a Formula-1 legjobbja számára is teljesen más kávéház.

„Amikor a Superbike-ot teszteltem, nem voltam képes teljes gázon menni, ahogy a versenyzők teszik. A motorvezetés teljesen más stílust igényel, mint az autóvezetést. Viszont izgalmas a tanulási folyamat” – zárta mondandóját a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: