DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Webber szerint csekély a Mercedes hátránya

Az utolsó tesztnapon a címvédő alakulat is megmutatta, hogy tud gyors lenni, így Mark Webber sem mondaná, hogy nagyon le vannak maradva a Ferraritól. Az ausztrál honfitársa helyzetéről is beszélt.

Csupán három ezred volt a különbség a két élgárda között, amikor már az egykörös tempót próbálgatták a csapatok. Sokan viszont a hosszú etapokon erősebbnek látták a Ferrarit, Pedro De la Rosa egyenesen tart az olaszok dominanciájától.

Mark Webber ennek ellenére nem jelentené ki, hogy nagy előnye van a Ferrarinak: „Sok vita folyik a háttérben, de úgy vélem, hogy a Mercedes csak némileg lehet hátrányban a hihetetlenül magas léc ellenére.”

webber-mindenrol-2019



Ausztráliában egy esős futam esetén az ex F1-es pilóta két versenyzőt tart esélyesnek: „Ott van a Max Verstappen-faktor is, ilyen körülmények között ugyanis Max és Lewis a legjobb a világon. Max nagyon sok kockázatot vállal ilyenkor, és mindenbe próbál beleavatkozni.”

Webber Daniel Ricciardóról is beszélt: „Hosszú csata lesz, amíg versenyképessé válnak, de ő fel fogja emelni a csapatot, efelől nincs kétségem. ”

Az ausztrál honfitársa esetleges győzelmét sem tartja kizártnak: „Fel kell sorakoznia a sztárok mellé, de megtörténhet. Nem kifejezetten gyors egy körön, versenyen viszont igen – ha olyat keresünk, aki valamit ki tud hozni a Renault-ból vasárnap, akkor az ő.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: