DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Red Bull: A Ferrari tempója semmit sem jelent

Az energiaitalosok biztatóan kezdték a barcelonai teszteket, a Ferrari azonban még jobban. Christian Horner szerint ez nem meghatározó, a Ferrari rendre az utóbbi idők „téli világbajnoka”.

Amikor az idény során először pályára gurulnak az autók a barcelonai tesztelés folyamán, a szakemberek máris jósolgatásokba és számításokba kezdenek, melyik istálló hol állhat a rangsorban. A Red Bull csapatfőnöke szerint viszont szinte teljesen felesleges ilyen korán esélyeket latolgatni, mivel csak árnyalt képünk lehet még az erőviszonyokról. Úgy véli, az elmúlt években a téli világbajnokságot a Ferrari mindig megnyerte volna, csak éppen nem ez számít.

Tavaly is így kezdődött a szezon előtti tesztelés, Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel rendre az eredménylista elején foglalt helyet, amit ugyan a szezonkezdet is némileg visszaigazolt, a Mercedes azonban zsinórban negyedszer is megnyerte az egyéni és a konstruktőri címet is. Igaz, az szinte nyilvánvalónak tűnt, hogy tavaly a Scuderia autója alkalmas lett volna arra, hogy év végén is elvigye a pálmát, de a hibás fejlesztési irány és Sebastian Vettel egyéni hibái a bajnokság sima elvesztéséhez vezettek.

A Ferrari a téli bajnok, de vajon év végén is ők ünnepelhetnek?


„A vörös autók ereje az évnek ezen szakaszában semmit sem jelent. Ha lenne egy téli világbajnokság, a Ferrari minden évben megnyerné. De télen nem osztanak pontokat. Az egyértelmű, hogy igen erős autóval érkeztek ide (Barcelonába), de például a hőmérséklet sincs éppen azokban a magasságokban, amiben versenyezni fogunk” – nyilatkozta Horner a Marca című lapnak.

A csapatfőnök nem feledkezett meg új partnerének újabb dicséretéről sem. „Ami a legfontosabb, hogy most több lóerővel rendelkezünk, mint tavaly (a Renault-val). Azt viszont nem tudhatjuk, hogy a Ferrari, a McLaren és a Renault milyen munkát végzett a tél folyamán.”

„Valós képet igazából csak az első három-négy verseny után kaphatunk. Lekopogom, de ebben a pillanatban elég jó előjelekkel rendelkezünk a szezonra” – tekintett előre Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: