DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Williams teljes fegyverzetben ott lesz Ausztráliában

A korábbi többszörös világbajnok istálló bajban van. A tavalyi, rettentően félretervezett versenyautó miatt az utolsó helyre csúszott vissza a tabellán, az idei év pedig még rosszabbul indult.

A grove-i gárda a tesztelés első hetének zömét szinte csak nézőként kísérhette végig, az FW42 ugyanis nem készült el időben, a négynapos barcelonai teszt első két és fél napján így nem is gurulhatott pályára, igazi érdemi munkát szinte csak csütörtökön végezhetett Robert Kubica és George Russell, ezzel máris hatalmas hátrányba kerültek a vetélytársakhoz képest.

Már olyan pletyka is szárnyra kapott, hogy a Williams esetleg kihagyná az idénynyitó futamot, mivel addigra nem sikerül sem megfelelően felkészíteniük az autót, sem megfelelő mennyiségű pótalkatrészt gyártani. A csapatfőnök azonban igyekezett lehűteni a kedélyeket, miszerint ott lesznek Melbourne-ben, a megfelelő pótalkatrészekkel megerősítve.

Valóban szóba kerülhetett egyáltalán, hogy a gárda kihagyja az idény első versenyét? „Garantálhatom, hogy nemcsak hogy két autóval jelen leszünk Ausztráliában, de egy tartalék karosszériával és elegendő pótalkatrésszel is rendelkezünk addigra” – reagált Claire Williams a finn MTV televízió kérdésére.

A Williams nem sokat tudott még pályán lenni az új autóval


„Legkevésbé sem túlzok, ha azt mondom, az elmúlt napok borzalmasak voltak számunkra, de végül elkészült a versenyautónk, pályára is tudtuk vinni és végre elkezdhetünk rajta aktívan dolgozni is.” Robert Kubica csütörtök délelőtt 48, aznap délután George Russell 17 kört tehetett meg az FW42-vel, a brit legjobb ideje 1:20,997 volt, amivel a nap során a 13. (utolsóelőtti) helyen végzett. A két Williams mélyen a tabella alján keresendő egyelőre.

A csapatvezetés vizsgálatot indít annak feltárására, hogy miért történhetett ez a komoly késlekedés. „Nem szeretnék részletekbe belemenni, hogy miért és hogyan történt ez. Rengeteg oka lehet, amiért félrementek a dolgok. Vizsgáljuk az okokat, mert Grove-ban ilyennek nem szabadna történnie.”

„Néhány problémát már ismerünk, de túl korai lenne ezeket részletezni egyelőre. Rá kell jönnünk és kielemeznünk, pontosan mi nem működött, aztán a lehető leggyorsabban megoldani, hogy még egyszer ilyen ne történhessen a Williamsnél” – tette hozzá a csapatfőnök, a legendás Frank Williams lánya. Azt mindenesetre a visszatérő Robert Kubica is megerősítette, hogy a csapaton belüli jó szellemet egyáltalán nem törte meg az újabb csapás.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: