DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Ocon is Hamiltontól próbál lesni

Ugyan a 2019-es világbajnokságban nem lesz érdekelt Esteban Ocon, azon dolgozik, hogy 2020-ban minél erősebben térhessen vissza. Leginkább Lewis Hamilton munkáját igyekszik vizsgálgatni.

Lewis Hamiltont lehet szeretni és nem szeretni, de nehéz lenne nem elismerni, mennyire kiváló pilótája a Formula-1-nek. Az elmúlt öt évből négyszer a brit végzett az év végi összesítésben az első helyen, bár a trónkövetelők már egyre erősebben kopogtatnak. Nemrég új munkatársat kapott, az átigazolási piacon hoppon maradó tehetség, Esteban Ocon ugyanis a Mercedes tesztpilótájaként teljesíti ezt a szezont, ám jövőre nagyon szeretne visszatérni.

Szakértők szerint ez meg is fog történni, méghozzá jó eséllyel Valtteri Bottas helyét foglalhatja el, hacsak a finn nem produkál valami egészen kiemelkedő évadot a világbajnoki címvédő istállónál. Bár eddig sem volt lassú, a fiatal francia úgy érzi, még jócskán tud fejlődni, ennek érdekében pedig igyekszik mélyebben elemezni és eltanulni Lewis Hamilton munkamódszereit.

„Egyértelmű, hogy számomra ez most egy egészen különböző szerepkör lesz idén, de ilyesmit már átéltem régebben, amikor még a Renault-nál dolgoztam. Azóta már jóval nagyobb rutinnal rendelkezem, de a világbajnok mellett pallérozódni kétségtelenül nagyszerű lesz számomra” – nyilatkozta Esteban Ocon a Sky televíziónak.

Ocon már a Mercedes alkalmazottja, jövő évi visszatérésére készül


„Sokat dolgoztam már eddig is az istállóval, például december óta már tizenöt napot töltöttem a szimulátor mögött. Szinte mindent leteszteltem azelőtt, hogy a valódi autó pályára gurult volna, így mindent tudok, hogy zajlik.”

„Nagyon érdekes, hogy úgy tanulhatok, hogy Lewist nézem, ahogy dolgozik. Elég arra gondolnunk, hányszoros világbajnokról is beszélünk. Hogy milyen leszek, ha 2020-ban visszatérhetek? Egészen biztosan még sokkal éhesebb. Hosszú év lesz így, hogy a versenyeken nem vezethetek, de már az autók hangja is meghozza az étvágyam.”

„Ilyenkor döbben rá az ember, mennyire szerencsés is, ha az egyik autót vezetheti. Mindenesetre én készen fogok állni, ha hirtelen lehetőség adódna, hogy be kell ugranom. Nem vakációzni tervezek, keményen dolgozom, ahogy mindig, ha esetleg szembe jönne az esély, élni tudjak vele” – tekintett előre Ocon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: