DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kubica: Nagyon nem készültünk még fel

Robert Kubica számára kicsit sem alakul jól eddig a visszatérés. A 2010 után visszatérő lengyel szerint a Williams két és fél napos késlekedése egyelőre óriási hátrány, egyáltalán nem készültek fel.

Katasztrofális hetet zárt a Williams-Mercedes a barcelonai tesztelés első hetében. A 2018-ban óriásit bukó istálló pedig nagyon fogadkozott a téli szünetben, hogy nem ismétlődhet meg a tavalyi borzalmas szezon, ehhez képest az egyébként is nagyon szűkös tesztelési lehetőségekből máris elveszítettek két és fél napot, de amikor ment az autó, akkor is végig teljesen utolsó időket futottak.

A hírek szerint egy alapvető tervezési hiba kijavítása volt a felelős azért, hogy a Williams a hétfői és a keddi napon, de még szerda délelőtt sem készült el, így a négy napból maradt másfél. Kubica először csütörtök délelőtt tesztelhette az FW42-t, 48 kört pakolt a gépbe, de elismeri, hogy túl nagy jelentőséggel nem bírtak.

Kubica elismerte, hogy gyakorlatilag még sehol sem tartanak a felkészülésben


„Legkevésbé sem beszélhetek arról, hogy bármennyire is felkészültünk volna Ausztráliára. Ugyanabban a helyzetben vagyunk, mint egy, vagy három hónappal ezelőtt. Ez a hét sokkal inkább szólt arról, hogy valamit végre tegyünk a csapattal, ami nem volt éppen kis kihívás, hogy egyáltalán menjen az autó. Leginkább a jövő hétre készítettük elő az autót” – ismerte el Robert Kubica.

„Már itt vagyok múlt péntek óta, soha életemben nem várakoztam még ennyit arra, hogy megtehessek néhány kört. Nem voltak éppen jó napok, de végül meglett az autó és a gárda remek munkát végzett, hogy a lehető legrövidebb idő alatt felépítette a gépet. Most már talán a valódi dolgunkra is összpontosíthatunk és várhatjuk a jövő hetet (amikor újabb négy napnyi teszteléssel folytatódik a felkészülés)” – tette hozzá a visszatérő lengyel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: