DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Racing Point drámai ütemben fejlődhet

Bár tavaly nyáron egy időre leálltak a fejlesztésekkel, a Racing Point istálló technikai igazgatója biztos abban, hogy az óriási befektetések miatt elképesztő ütemben törnek majd előre 2019-ben.

Könnyen lehet, hogy új nagycsapat van születőben Lawrence Strolléknál. A korábban nem túl sok pénzből, de mégis igen hatékonyan működő Force India istálló az utóbbi években többször is a középmezőny legjobbjaként végzett év végén a negyedik helyen és tavaly is remekül teljesített, ám a tulajdonosváltás és a pontszám évközi nullázása miatt lejjebb csúszott.

2018-ban azonban lerakták az alapjait egy olyan csapatnak, amely néhány éven belül a legjobbak közé érhet. Ebben bízik legalábbis a Racing Point technikai igazgatója, aki biztos benne, hogy már 2019-ben is elképesztő fejlődést mutat majd az immáron jóval több pénzzel gazdálkodó gárda, amely tegnap mutatta be új versenyautóját.

Nagyra törő célok a Racing Pointnál, anyagi gondok jó ideig nem lesznek


„Nem csak hogy új fejezetet, hanem egy egészen új könyvet kezdtünk a csapat életében. Ez valami egészen különleges dolog, ezért mindannyian izgatottak vagyunk. Gyökeres változások álltak be. Türelmetlenül várjuk, hogy bizonyíthassuk, sokkal többre vagyunk képesek” – nyilatkozta a Racing Point idei autójának bemutatóján Andy Green.

„Az elkövetkező hónapokban mindenki szemtanúja lehet annak, hogyan növekszik és fejlődik a csapat, javul a teljesítmény. Az autó drámai ütemű fejlesztésben részesül. Nagyon keményen dolgoztunk a télen, a szabályváltozások az előzések segítésére születtek, mi pedig azon voltunk, hogy az elvesztett teljesítményt visszahozzuk.”

„Hogy pontosan hol állunk, Melbourne-ig nem tudhatjuk, de egy pillanatra sem állunk meg a fejlesztéssel, az egész szezonban folytatjuk. Az új befektetőknek hála egész évben komolyan fejleszthetünk, amit előtte sosem engedhettünk meg magunknak. Már a nyitófutamra is érkeznek majd újítások, majd két-három versennyel később újra frissítünk. Remélhetőleg, az európai szezon kezdetére, Barcelonára újabb nagy lépést tehetünk meg előre az addigra érkező, legújabb fejlesztési csomagunkkal” – tekintett előre nagy bizakodással Green.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: