DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Coronel: Vettel egyszerűen megtört

Tavaly rengeteg vezetői hibát vétett Sebastian Vettel, így a négyszeres világbajnok eldobta magától az esélyt a végső győzelemre. Tom Coronel szerint ebből nem is tud majd kilábalni a német ász.

2010 és 2013 között egyeduralkodó volt a Formula-1-ben Sebastian Vettel a fantasztikus konstrukcióval rendelkező Red Bull volánjánál. Ugyanakkor azóta egyszer sem jött össze az újabb világbajnoki cím. Eleinte a turbóérát hatalmas fölénnyel kezdő Mercedes dominált évekig, ám 2017 óta a Ferrari egyértelműen felzárkózott.

Két éve inkább a vörös autó megbízhatatlansága okozta a vereséget, tavaly azonban Vettel autója egyszer sem mondta fel a szolgálatot. A 2018-as ezüstérem hátterében számos stratégiai és még több vezetői hiba állt, a német pilóta az évad során többször is tálcán kínálta fel a lehetőséget Lewis Hamiltonnak, aki minden ilyen sanszot kíméletlenül kihasznált.

Vettel döntő többségében élvezhette az istálló háttértámogatását, valamint Kimi Raikkönen is bármikor beállt mögé, amikor erre szükség volt. Most nőhet a nyomás a német pilótán, aki megkapja maga mellé az eddig igen tehetségesnek mutatkozó Charles Leclerc-t. A fiatal monacói egyáltalán nem biztos, hogy ilyen készséges lesz.

Coronel szerint az új generáció áldozata lehet Sebastian Vettel


Tom Coronel szerint Vettel lehet, hogy bele is ragad ebbe a mocsárba, elsöpörheti az új generáció. „Olyan időszakot élünk most, amikor egy teljesen új generáció emelkedik fel. Vettel tavaly ismét elveszítette a világbajnoki címet és ettől egyszerűen megtört” – idézi a holland szakértőt (és versenyzőt) a Formule 1.

„Biztos vagyok benne, hogy ő ezen nem is fog tudni túllendülni, ezért nagyon remélem, hogy a Ferrari mindkét pilótájának megadja a lehetőséget, hogy egymás ellen is versenyezzenek. Amit Leclerc mutatott az előző szezonban, az a nyers nagyszerűség, ezért is lehetett ilyen rendszeresen pontszerző.”

„Nyilván Leclerc élvezte annak előnyét, hogy Ferrari-motorokkal versenyezhetett a Saubernél” – tette hozzá Coronel. Az Alfa Romeo Racing idén pedig még tovább erősödhet a Ferrari erősebb támogatásával, ami a frissen igazolt Kimi Raikkönennek is komoly esélyt kínálhat arra, hogy ismét felvegye a versenyt a jobb helyezésekért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: