DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rivola: Leclerc sokkal inkább Alonso

Az ifjú monacói tehetség idén már a Ferrarinál tekerheti a kormányt Sebastian Vettel csapattársaként. A német egykori főnöke szerint Leclerc sokkal inkább Fernando Alonsóra hasonlít, mint Vettelre.

A Minardinál, majd később a Toro Rossónál dolgozott hosszú ideig, majd a Ferrari akadémiájának feje volt Massimo Rivola, így elég jól ismeri az ott pallérozódott fiatal pilótákat. Közéjük tartozik Charles Leclerc is, aki tavaly az Alfa Romeo-Sauber színeiben berobbant a Formula-1-be és idén már a Scuderia volánjánál bizonyíthat.

Sokak szerint az ifjú monacói annyira jó lehet, hogy komoly fejfájást okozhat Sebastian Vettelnek, ami némi súrlódáshoz is vezethet a két versenyző között. Egyre több szakember véli úgy, hogy Leclerc nem lesz beskatulyázva második számúnak, szabadon versenyezhet akár csapattársával is és akár világbajnok is lehet már idén.

Leclerc valóban úgy vezet, mint Fernando Alonso?


Bár 2017 óta nem a Formula-1-ben, hanem az Aprilia MotoGP-programjában dolgozik, korábban jól megfigyelhette Charles Leclerc fejlődését és vezetési stílusát. „Azt remélem és így is gondolom, hogy a Ferrari mindkét pilótája számára egyenlő lehetőséget ad a csapatnál és a jobbik jön ki győztesen. Számomra nem kétséges, hogy Charles-t hatalmas figyelem övezi majd, de abban is biztosak lehetünk, hogy mindig megpróbál majd nyerni” – idézi Rivolát a La Gazzetta dello Sport.

„Szerencsére lehetőségem volt együtt dolgozni Sebastiannal, amikor a Toro Rossónál debütált, illetve korábban Alonsóval is, amikor a Minardinál bemutatkozhatott. Fernando volt az, aki hasonló indulattal vezetett az időmérő edzéseken, mint Charles, márpedig ha valaki ugyanolyan képességekkel rendelkezik (mint Alonso), mindig kitűnő eredményeket is szállít” – tette hozzá az olasz szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: