DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Brundle: Sok probléma volt a Ferrarinál Arrivabene idején

Bár Martin Brundle alapvetően csak közvetlen közelről figyelte a Ferrarinál zajló eseményeket, az angol exversenyző-szakkommentátornak így is rengeteg dolog feltűnt.

Ahogy 2017-ben, úgy a tavalyi szezonban is alulmaradt mind a Ferrari, mind Sebastian Vettel a Mercedesszel, illetve a most már ötszörös világbajnok Lewis Hamiltonnal szemben. Az újabb bukás ezúttal már vezéráldozattal is járt, ugyanis előbb az olasz sajtó számolt be róla, hogy a csapat és a csapatfőnök Maurizio Arrivabene útjai szétválnak, nem sokkal később pedig ki is nevezték utódját, Mattia Binottót.

A Sky Sports szakkommentátoraként tevékenykedő exversenyző, Martin Brundle arra a kérdésre, hogy ő mit látott,  az Autosport International Show-n igyekezett leszögezni, hogy csak kívülről szemlélte az eseményeket, de így is több érdekes dolog feltűnt neki.

00118023_097



„Láthattuk Hockenheimet, a csapat hibás döntései miatt Sebastian Vettelre nehezedett az óriási nyomás. Vettel aztán kiesett, innentől pedig a vb-címért folytatott harcban is hamar elszállt” - mondja Brundle. „Aztán ott volt a monzai szélárnyékozás. Bizonyos dolgokat nem végzett el a csapat a siker érdekében.”

A Ferrari most már csak korábbi csapatfőnökét rengeteg kritika érte azzal kapcsolatban, ahogy a médiával kommunikál, különösen azután, hogy a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne elhunyt, aki egyébként gyakran vállalt magára egyfajta szóvivői szerepet.

00118023_098

Brundle szerint az új csapatfőnök Mattia Binottónak (akit John Elkann elnök és Louis Camilleri ügyvezető segítenek majd) idő kell majd, hogy beletanuljon az új szerepbe - hasonlóan nyilatkozott egyébként a Ferrari korábbi technikai igazgatója, Mauro Forghieri is.

„Azt gondolom, technikai igazgatóként nagyon jó Mattia megítélése, egy igazi vezéregyéniség ebben a szerepben. Most viszont ő kerül legelőre a hierarchiában és olyan csúnya, gonosz emberekkel kell majd beszélnie, mint mondjuk én. Más munka, más kihívás lesz neki elmagyarázni, mi miért ment jól vagy éppen rosszul.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: