DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hivatalos: Távozik a Ferrari csapatfőnöke

Amiről az olasz sportsajtó a mai nap folyamán még csak elméleti síkon, pletyka szintjén cikkezett, mostanra hivatalossá vált: Maurizio Arrivabene csapatfőnök távozik a Ferraritól.

A nap folyamán beszámoltunk róla, hogy az olasz sportsajtó úgy értesült, a Ferrari és csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene megköszönték egymásnak a munkát, és az ősz vezető távozik a csapattól. A háttérben ekkor hatalmi harcokat is valószínűsítettek, mindenesetre az már régóta egy nyílt, elég rosszul őrzött titok volt, hogy közüle és Mattia Binotto technikai igazgató közül csak egyikőjüknek van maradása.

Az olasz sportsajtó értesüléseit most a Ferrari is megerősítette egy rövid, de annál velősebb hivatalos közleményben.

ferrarilogó



„Négy év fáradhatatlan és elhivatott munka után Maurizio Arrivabene elhagyja a csapatot. A döntést hosszadalmas vita után közösen hozta meg a csapat vezető menedzsmentje, ugyanis figyelembe szerette volna venni egyrészt Maurizio személyes érdekeit, valamint a csapatét is” - szól az olaszok kommünikéje.

„A Ferrari köszönettel tartozik Mauriziónak azért a munkáért, amivel hozzájárult, hogy az évek során folyamatosan egyre versenyképesebb legyen a csapat, és sok sikert kíván neki a továbbiakban. A csapatfőnök ezennel azonnali hatállyal Mattia Binotto lesz, és a technikai részlegek továbbra is neki felelnek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: