DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Így történt a sisakcsere Hamilton és Vettel között

Abu Dhabiban a 2018-as világbajnoki címért az év nagy részében harcoló Lewis Hamilton és Sebastian Vettel bukósisakot cserélt egymással. Az egész egy SMS-sel kezdődött, amit a német írt.

Tavaly többször is elég fagyos volt a viszony a Formula-1 jelenlegi mezőnyének két legeredményesebb pilótája között, leginkább a bakui incidens hagyott nyomot, ami miatt a Mercedes brit pilótája megorrolt német riválisára. Később aztán rendeződött a két versenyző kapcsolata és idén különösebb balhé nélkül versenyezték végig a szezont.

Mindketten ötödik világbajnoki címükre hajtottak idén, ám végül ez Hamiltonnak sikerült, egészen kitűnő második félévi teljesítményének köszönhetően. Egyáltalán nem szokása a britnek sisakot cserélgetni bárkivel is, ám Vettel már a második, akivel kivételt tett. Az első nem is lehetett más, mint a Formula-1 egyetlen hétszeres világbajnoka.

Az idényzáró előtt váratlanul üzenetet kapott Vetteltől. „Írt nekem, amiben megkérdezte, hogy lenne-e kedvem sisakot cserélni vele. A futballisták igen gyakran teszik ezt a mezükkel, de a bukósisakok jóval drágábbak, mint egy focimez, amit csak úgy eldobnak. Ezek számunkra meglehetősen értékesek” – idézi Hamiltont az F1i.com szakoldal.

Vettel is Hamilton egyértelműen tisztelik egymást


„Személy szerint én sosem szoktam odaadogatni a sisakjaimat. Egyetlen egyet cseréltem eddig, Michael Schumacherrel. Azt hiszem, legfeljebb egy vagy két olyan versenyző lenne, akivel talán még cseréltem volna, de ezen nemigen gondolkoztam.”

Úgy döntött, Vettellel mégis kivételt tesz, ezzel is megmutatva, milyen szinten becsüli egymást a két pilóta. „Úgy éreztem, kivételes pillanat volt, egy négyszeres világbajnok mellett állhattam, aki már rengeteget letett az asztalra. Nagyszerű ember és kimagaslóan jó pilóta. Azt hiszem, ez az elismerés komoly jele, hogy sisakot cseréltünk egymással” – dicsérte riválisát Hamilton.

A napokban Sebastian Vettel is komoly dicséretet zengett Lewis Hamilton eddigi Formula-1-es teljesítményéről, most gyorsan vissza is kapta ezt az ötszörös világbajnoktól. Remélhetőleg, jövőre tovább folytatódik a szoros küzdelem, talán új trónkövetelők feltűnésével (Leclerc és Verstappen jöhetnek szóba leginkább).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: