DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vandoorne lehetőségként tekint a Mercedes szimulátorára

Bár nem kapott F1-es ülést a 2019-es szezonra, a McLarentől távozó belga töretlenül bízik benne, hogy még visszakerülhet a mezőnybe – ezért is örül új szerepkörének a világbajnok alakulatnál.

Stoffel Vandoorne óriási ígéretként érkezett meg 2017-ben a Formula-1-be, ám az elmúlt két szezonja roppant csalódáskeltő volt. Ebben persze szerepet játszott a McLaren küszködése is, de azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy idén például 21-0-ra kikapott az időmérőkön a csapattárs Fernando Alonsótól. A belga nem is kapott ülést a következő idényre, a Mercedes azonban felkarolta: egyfelől az általuk támogatott HWA színeiben szerepel a Formula-E-ben, másfelől pedig a világbajnok gárdának végez szimulátoros munkát. Most ez utóbbi jelentőségét emelte ki a pilóta:

vandoorne-mclaren-1



„Bevonnak a dolgaikba. Izgalmas része ez a munkának számomra is, hiszen továbbra is részese leszek az F1-es világnak, ráadásul a világbajnokokkal dolgozhatok együtt” – magyarázta a Formula-1 hivatalos honlapjának nyilatkozva Vandoorne. „Számomra ez egy nagyon érdekes váltás lesz. Biztos vagyok benne, hogy számos friss ötlettel állhatok majd elő, de nekem is izgalmas lesz látnom a különbségeket, hiszen eddig csak a McLarennel dolgoztam a Formula-1-ben. Szóval izgalmas az is, hogy új környezetbe kerülök.”

A belga úgy érzi, ezzel az új szerepkörrel esélye lehet arra, hogy a közeljövőben Kevin Magnussenhez vagy épp Danyiil Kvjathoz hasonlóan visszatérjen a rajtrácsra: „Nyilván jó, hogy továbbra is része maradok ennek a közegnek, hiszen sosem tudhatjuk, mit hoz a jövő. Azzal, hogy a Mercedesnél fogok dolgozni, pontosan tudni fogják, mire vagyok képes, és nem tudhatjuk, hogyan fog alakulni a pilótapiac” – utalt sejtelmesen a Valtteri Bottas körüli bizonytalan helyzetre, még ha az esetlegesen újfent alulteljesítő finn helyére a legtöbben Esteban Ocon érkezését valószínűsítik. „Idén például kissé őrült volt az egész, és ki tudja, mi lesz jövőre, nehéz megmondani. Szóval jó, hogy részese vagyok a dolgoknak és felkészülhetek bármire.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: