DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ezért verte rommá Vandoorne-t Alonso

Az F1-től visszavonuló spanyol klasszis szerint 2018-ban új szintre lépett és pályafutása talán legjobb szezonját produkálta - ennek esett áldozatául csapattársa, Stoffel Vandoorne.

Kivétel nélkül minden időmérő edzésen legyőzte csapaton belül Stoffel Vandoorne-t Fernando Alonso 2018-ban, ez pedig nyilván jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a belga pilótának egyelőre befejeződjön az F1-es karrierje és ezen a hétvégén már a Formula-E-ben debütáljon. Alonso többször is dicsérte Vandoorne-t az év során, mert szerinte ő maga olyan formában volt, mint még talán soha, erről beszélt most a szezon végén is.

"Az autóban nehéz megítélni pontosan a sebességet, csak a számokat lehet nézni és az időmérős csatát nézve ez a szezon pályafutásom legjobbja volt. Szóval versenyképesnek és gyorsnak érzem magam" - idézi a spanyolt az Autosport és a kétszeres F1-es világbajnok azt is elárulta, hogy a más szakágba tett kirándulása sokat segített neki.

00116020_1467



"Valószínűleg az IndyCar és a WEC-program miatt jobb, teljesebb pilótának érzem magam. Jobban értem az autók viselkedését, más vezetési technikát, más módszert arra, hogy spóroljak az energiával, vagy a gumival. Szóval több információm van kívülről, más mérnököktől, más nézőpontokból, ami jobbá tesz, vagy szélesebb rálátást biztosít a motorsportra" - magyarázta Alonso.

Alonso 21-0-s fölénye természetesen messze a legnagyobb volt csapaton belül az F1-ben, a második legnagyobb különbség a Saubernél alakult ki, ahol Charles Leclerc 17-4-re győzte le Marcus Ericssont.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: