DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ericsson többször is Leclerc előtt járt

Az Alfa Romeo-Sauber istálló előretöréséről és Charles Leclerc tündökléséről szólt a 2018-as év a svájciak számára. A főnök azonban kiemelte, hogy csapattársa is sokkal jobban szerepelt, mint várták.

Úgy tűnik, Marcus Ericsson legnagyobb balszerencséje éppen az volt 2018-ban, hogy a szakemberek által kiemelkedően tehetséges Charles Leclerc-t kapta meg csapattársnak, akit ősszel a Ferrari gyorsan ki is halászott magának az anyacsapatba, így a fiatal monacói 21 évesen a mélyvízben találja magát.

Az Alfa Romeo-Sauber jövőre újabb előrelépésre készül Kimi Raikkönennel (és Antonio Giovinazzival), bár saját bevallásuk szerint sem lesz könnyű dolguk. Idén, a statisztikák szerint Leclerc alaposan lefőzte jóval rutinosabb svéd csapattársát (39-9), de Ericsson is képes volt több ízben is villantani és jóval több pontot is szerezhetett volna kicsit kevesebb balszerencsével és jobb időmérő edzésekkel.

Ericsson év végén már hozta Leclerc teljesítményét a csapatfőnök szerint


A csapatfőnök ugyan nem tartott igényt további szolgálataira, de így is elismerően nyilatkozott a rutinos svéd formajavulásáról. „Úgy vélem, Charles (Leclerc) azért is végzett ennyire jó munkát, mert Marcus (Ericsson) is fejlődött. Ha összehasonlítjuk Marcust a korábbi években nyújtott teljesítményéhez viszonyítva, látható, hogy nagyot lépett előre” – idézi Frederic Vasseurt a planetf1.com szakportál.

„Először is, amikor Melbourne-ben pályára gurult, tavalyhoz képest addigra hat kilóval könnyebb testsúlya volt. Év elejétől pedig a teljesítménye is folyamatosan javulgatott, de már az elején jobbnak tűnt, mint a korábbi években. A szezon vége felé pedig állandósult, hogy szinte ugyanolyan köröket autózott, mint Charles.”

„Sao Paulóban előtte végzett (az időmérőn), Austinban pedig közvetlenül mögötte. Ez Charles számára is sokkal jobb összehasonlítási alapot jelentett. Marcusnak megvan az az előnye, hogy remek technikai visszajelzéseket képes adni, a szezon kezdetétől sokat segített nekünk, hogy jó döntéseket hozzunk a technikai változtatások terén” – tette hozzá Vasseur.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: