DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Gasly: A Red Bull-Honda páros remek lesz

A bikák friss igazolása egyértelműen úgy érzi, hogy a Honda jövőre tovább csökkenti lemaradását a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest. Úgy véli, az új szövetség biztosan sikeres lesz.

A Renault ügyvezető igazgatója a napokban ismét odaszólt korábbi partnerének, a Red Bull Racingnek, hogy kár volt a francia gyártó útját kiadni a Honda kedvéért, ugyanis a Renault-motor semmivel nem rosszabb, mint a japán egység és ez valószínűleg a közeljövőben is így marad.

Az energiaitalos istálló azonban rendre azt erősíti a sajtóban, hogy rendkívüli mértékben bíznak a Hondában és az eddig látott javulás, azokkal a várható fejlesztésekkel együtt, amik már tesztelés alatt állnak a motorszállító tesztpadján, kifejezetten biztatók.

Gasly sokat vár a Red Bull-Honda szövetségtől


Pierre Gasly érkezett Max Verstappen mellé a bikákhoz, a fiatal francia tudja, hogy roppant sokat kell még tanulnia, de minél inkább igyekszik majd megnehezíteni nagyobb nevű holland csapattársa dolgát. A V6 éra során már ötödik éve kizárólag a Mercedes volt képes egyéni, valamint csapatvilágbajnoki címet nyerni, egyelőre a Honda is messze áll ettől, bár láthatóan fejlődési pályára álltak idén.

Hogy mennyire kerülhet közel a japán gyártó a két fő riválishoz? „Egészen közel kerülhet. Nagyon bízom ebben a projektben, napról napra szembesülhetek vele, hogy mennyire elkötelezettek és mennyi energiát helyeznek abba, hogy sikeres legyen az együttműködés” – nyilatkozta Pierre Gasly a Sky Sports számára.

„Biztos vagyok abban, hogy eljön az a pont, amikor egészen közel kerül (a Honda) a jelenlegi két legjobbhoz. Csak időt kell adnunk nekik, de számomra nem kétséges, hogy a Red Bull tapasztalata és a két erős vállalat együttműködéséből valami nagyon izgalmas dolog sül ki a következő évben” - tekintett előre Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: