DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Arrivabene: Visszatért a régi Vettel

A Scuderia csapatfőnöke szerint kilábalt végre a hullámvölgyből a négyszeres világbajnok és az évad utolsó versenyeire újra a megszokott, harcos, remekül teljesítő Vettelt láthattuk a pályán.

Mexikóban matematikailag is elvesztette minden reményét az idei világbajnoki cím megszerzésére Sebastian Vettel, de valójában nem ott úszott el számára az esély, hanem a nyáron és kora ősszel elkövetetett számtalan vezetői, illetve stratégiai hibának köszönhetően.

Abu Dhabiban egy remek második hellyel zárta a 2018-as, igencsak felemásra sikerült évadot, amely alakulhatott volna számára sokkal szebben is. Így is második lett az összetettben, ám nagyobb lemaradással, mint tavaly, pedig versenyautója összességében jóval versenyképesebb volt, mint 2017-ben, sőt, idén Vettel autója egyszer sem mondta fel a szolgálatot, ami a Ferrari megbízhatóságát húzza alá.

Vettel is elégedett volt Abu Dhabiban nyújtott teljesítményével


Maurizio Arrivabene rendkívül örül annak, hogy Vettel újra megbízhatóan teljesít, ahogy egyébként a német maga is igen boldog volt szombati és vasárnapi produkcióját követően is. „Az utolsó néhány versenyen megint az igazi Sebastiant láthattuk. Minden embernek vannak jó és rossz pillanatai” – idézi a csapatfőnököt a Motorsport.com.

Az olasz szakember korábban is azt nyilatkozta, hogy az istálló teljes mértékben Vettel mögött áll, ezt most is megerősítette. „Teljesen fölösleges valakit kikiáltani bűnbaknak, leginkább azért, mert magunktól többet várunk. Együtt nyerünk és veszítünk. Idén közel voltunk, de a végén vesztettünk.”

A Scuderia második, pilótái pedig a második és harmadik helyen zárták az idei világbajnoki összetettet, ami nem rossz, de még mindig hiányzik a legfontosabb lépés, hogy a csúcsra jussanak. „Versenyzőink idén a második és harmadik helyen végeztek a pontversenyben. Igaz, csak a győzelem számít, de mégiscsak jobb, mintha harmadik és negyedik, vagy éppen negyedik és ötödik helyen zártuk volna az idényt” – magyarázta Arrivabene.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: