DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Leclerc kitűnő vezetéssel köszönne el csapatától

Vasárnap vezet utoljára az Alfa Romeo-Sauber istálló számára Charles Leclerc, jövőre már a Ferrari volánjánál láthatjuk. Köszönetét kiváló eredménnyel szeretné tolmácsolni a svájciaknak.

Remek alapot teremtett az idényzáró Abu Dhabi Nagydíj időmérő edzésén elért nyolcadik helyezésével Charles Leclerc ahhoz, hogy az évad utolsó futamán erős pontszerző hellyel búcsúzzon első F1-es gárdájától, az Alfa Romeo-Saubertől. A legnagyobb csatát Romain Grosjeannal vívhatja, így a Ferrari B és C csapatának pilótája között dőlhet el a topcsapatok mögötti legjobb helyezés.

A huszonegy éves monacói jövő héttől már a Ferrari alkalmazásában áll, most viszont egyetlen napig még minden idegszálával jelenlegi csapata sikerét szeretné elérni. Ő maga sem számított arra, hogy ennyire versenyképesek lesznek a forró körülmények között.

Leclerc erős pontszerző hellyel köszönne el csapatától


„Hogy őszinte legyek, nagy meglepetés számomra, hogy harcban lehettem a középmezőny élére kerülésért, azok után, hogy a hétvége korábbi szakaszában rengeteget szenvedtünk az abroncsokkal, nemigen tudtuk a megfelelő működési tartományban tartani őket, mert nagyon meleg van és elég hamar túlmelegedtek egy körön” – ismerte el Leclerc.

„Az első és második szektorban kitűnően működtek, de sajnos a pálya utolsó részén rengeteget vesztettek a teljesítményükből. A kvalifikáció végére sokat javult a helyzet, már nem veszítettünk annyit a harmadik szektorban, jó kompromisszumot kötöttünk.”

„Nehéz lesz megelőzni Romaint, elképesztően gyorsnak tűnik, de mindent bele fogok adni. Ez az utolsó versenyem jelenlegi istállómmal, óriási köszönettel tartozom nekik. A lehető legjobb eredmény elérésével szeretném ezt megtenni azért a sok erőfeszítésért, amit idén tettek a sikereimért.”

„Keményen fogom nyomni, megpróbálom megelőzni Romaint, aztán valahogy magam mögött is tartani” – tekintett előre Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: