DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Az F1 nem lesz szegényebb Alonso nélkül

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerint nem hagy maga mögött pótolhatatlan űrt Fernando Alonso távozása. Különös figyelem övezi a spanyolt vélhetően utolsó F1-es nagydíján.

Abu Dhabi után búcsút int a száguldó cirkusznak Fernando Alonso. Rengetegen fejezték ki sajnálatukat emiatt még a mezőnyből is, többek között Lewis Hamilton is közéjük tartozott. Egykori nagy riválisa, Sebastian Vettel szerint viszont nem lesz túl nagy hatása annak, hogy a spanyol ász kilép a körből.

Ezt a kijelentését nem kifejezetten Alonso személye ellen szánta, inkább arra célzott, hogy a sportág olyan gyorsan változik, hogy még a nagy nevek távozása sincs túl nagy hatással a Formula-1-re. Való igaz, hogy az utóbbi években sem Felipe Massa, sem Jenson Button visszavonulása nem vont magára igazán különleges figyelmet, ahogy valószínűleg Alonsóé sem fog, legalábbis a Ferrari német pilótája szerint.

Vettel szerint sem Alonso, sem a saját visszavonulása nem rengeti meg a világot


„Hogy szegényebb lesz-e a Formula-1 Alonso nélkül? Nem. A világ folyamatosan változik, ráadásul olyan gyorsan, hogy nem hiszem, hogy nagy különbséget éreznénk ezután. Ezt nem Fernando ellen mondom, ugyanez lesz a helyzet akkor is, ha mi (Lewis Hamilton és Sebastian Vettel) távoznánk, minden folytatódna tovább. Ahogy a legendás zeneszám is mondja: ’The show must go on’ – mutatott rá Vettel.

A németet arról is faggatták, hogy saját hibái nélkül a Scuderia ezúttal legyőzte volna-e a Mercedest. „Való igaz, követtem el hibákat. De úgy vélem, a Ferrari idén (még) nem lenne világbajnok, még a hibáim nélkül sem” – fogalmazott Vettel.

Alonso egyébként úgy nyilatkozott nemrég, hogy nem feltétlenül végleges a visszavonulása, ha olyan lehetőség adódna előtte, akkor 2020-ban visszatérne a száguldó cirkuszba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: