DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso 2020-ban visszatérhet

A spanyol ásznak szüksége van némi feltöltődésre a Formula-1-en kívül, de a legkevésbé sem zárja ki, hogy egy év kihagyás után visszatér a sorozatba. Így búcsúját ne tekintsük véglegesnek.

Fernando Alonso megcsömörlött a Formula-1-től, illetve leginkább a folyamatos sikertelenségtől. Fiatal kora óta egy-két év kivételével folyamatosan számolni kellett vele a futamgyőzelemre esélyes pilóták között, ám 2014 óta nem számított tényezőnek a mezőnyben, a McLarenhez szerződése óta pedig még inkább lefelé vezetett az út.

Ősszel jelentette be a kétszeres világbajnok, hogy elhagyja a száguldó cirkuszt és 2019-ben nem az F1-ben versenyez. Abu Dhabiban utoljára áll rajthoz, ám távozása egyáltalán nem végleges. 2019-ben az Indy 500-on biztosan rajthoz áll, valamint a WEC szuperszezonjának hátralevő versenyei is kötöttek a Toyotával, köztük a jövő évi Le Mans-i 24 órás. Ezen kívül is tervez még valamelyik sorozatban részt venni, de erről még nem döntött véglegesen.

Alonso jövőre feltöltődik és dönt a folytatásról


A jövőbeli tervek? Egyelőre maga sem tudja pontosan, de a Formula-1-es visszatérés sem kizárt. „Az Indy 500-on kívül is szeretném magam megméretni. Érzem, hogy jövőre fel kell töltenem belső akkumulátoraimat, de 2020-ban újra teljes szezont kívánok teljesíteni. Akár az IndyCarban, akár a Formula-1-be visszatérve, de más sorozatot sem zárok ki” – nyilatkozta Alonso.

„Az ötszázmérföldes kulcsfontosságú lesz, mert most már ismerem a viadalt és a körülményeket. Két hosszú hetet vesz igénybe, akik évek óta ott versenyeznek, azoknak könnyűnek tűnik Indy, de nekem tavaly minden új volt. Úgy vélem, hogy a tavaly gyűjtött rengeteg tapasztalatom óriási segítésemre lesz” – tette hozzá a kétszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: