DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 5. kedd

Mezőny

„Vannak az élcsapatok és a többiek” – és ez évekig így is marad?

A Haas F1-es főnöke szerint akkora a különbség a három topcsapat és az üldözők között, hogy évekbe telhet, amíg kavarodás történhet a két csoport között.

részletek

Mi változik 2023-ban az F1-ben?

Rekordhosszú naptár, még több sprint, három újonc és egy visszatérő pilóta, szigorodó műszaki és kísérleti sportszabályzat: összegyűjtöttük az újdonságokat.

részletek

Három újonc, egy visszatérő, két átigazoló – teljessé vált a 2023-as F1-es mezőny

Egy nappal az évadzáró Abu Dhabi Nagydíjat követően az összes kérdőjel kiegyenesedett a jövő évi F1-es rajtrácsot illetően: mutatjuk egy helyen az összes csapat régi-új felállását!

részletek

Alonso: Még mindig gyors vagyok, nem én veszem el a helyet a fiataloktól

A kétszeres világbajnok spanyol, amennyiben azt érezné, csak gyenge teljesítményre képes, lelépne a száguldó cirkuszból. Ám úgy véli, a stopperóra egészen mást mutat, nem csak foglalja a helyet.

részletek

Gasly: Hamilton egy Haasban utolsó lenne

Pierre Gasly még inkább felhívta a figyelmet, hogy mennyire a versenyautó a legfontosabb faktor a jelenlegi F1-ben. Lewis Hamilton is utolsó lenne egy Haasban, de ő maga úgyszintén.

részletek

Ki a mezőny legidősebb és legfiatalabb pilótája?

Amilyen nagy a magasságbeli eltérés a 2021-es F1-es mezőny tornasorának két vége között, olyan jelentős a korbeli különbség a legifjabb újonc és az aktuális korelnök között. Infografikán ábrázoltuk az F1-es pilóták korát.

részletek

Ki milyen magas az F1-es pilóták közül?

Feltűnően nagy a különbség a 2021-es Formula-1-es mezőny legalacsonyabb és legmagasabb versenyzője között, ezért szemléltetésképpen ábrázoltuk, hogyan mutatna a száguldó cirkusz húsz tagja tornasorba rendeződve.

részletek

Vettel: A mezőny fele unfair hátrányba kerül

Nem igazán szereti a piros zászló utáni újraindításokat Sebastian Vettel, mivel a nemrég hozott új szabály szerint mindig állórajtot rendelnek el. Márpedig ilyenkor a mezőny fele alaposan megjárja.

részletek

Így mutat a 2021-es mezőny jelenleg

Már csak három hónap van hátra az idei F1-es szezonból, és egyre kevesebb a kiadó ülés a következő idényre. Nézzük, Perez és Vettel legutóbbi bejelentésével mi a helyzet a 2021-es rajtráccsal.

részletek

Osztály, vigyázz! – a MotoGP 2020-as mezőnye

11 csapat 22 versenyzője feszül egymásnak a királykategóriában: 13 világbajnok, 20 nagydíjgyőztes és három MotoGP-újonc – ők lesznek a sorozat története 72. idényének főszereplői.

részletek

Csapatok távoztak volna, ha nincs költségsapka

Ross Brawn szerint akkora csapást mért az F1-re a világjárvány, hogy több szereplő erősen elgondolkodott a sorozatból való kivonuláson. A költségsapka bevezetése tartotta őket vissza.

részletek

Így fest jelenleg a 2021-es MotoGP-mezőny

Több gyári csapat felállása már eldőlt a következő szezon(ok)ra, de így is akad még kérdőjel az élmezőnyben – összeszedtük, kinek van érvényes szerződése a jövő évre és mik a várható átigazolások.

részletek