DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Bottasnak már csak egy esélye maradt

A tavalyi szezonzáró megnyerése után Valtteri Bottas nagy reményekkel kezdhette ezt az évadot. Ebből azonban semmi sem lett, egyetlen idei győzelméért harcolhat eddigi utolsó sikere helyszínén.

Sokan megkérdőjelezik a tapasztalt finn pilóta helyét a Mercedes gyári istállójánál, ebben az évben ugyanis elég ritkán ért fel az azóta ötszörös világbajnokká vált Lewis Hamilton szintjére, ami a teljesítményt illeti. Könnyen előfordulhat, hogy futamgyőzelem nélkül zárja a 2018-as évet és az összetettben akár a legjobb háromból is kicsúszhat. Ugyanakkor az istálló rengeteget köszönhet Bottasnak és ezt a csapatfőnök ki is emelte.

Kissé csalóka Bottas eredménylistája, ugyanis néha a balszerencse, néha pedig a csapatutasítás, illetve a számára kedvezőtlen stratégia fosztotta meg a futamgyőzelmektől, illetve a sokkal komolyabb eredményektől a peches finnt. Lassan egy éve már, hogy utoljára első helyen intették le a Mercedes versenyzőjét, akinek idén is nagyon sokat köszönhet a bajnoki címét megvédő istálló.

Mindenképpen kellemetlen lenne úgy befejeznie az idényt, hogy a futamgyőzelmeket halmozó Hamilton mellett egyetlen sikert sem könyvelhetne el. Éppen tavaly, Abu Dhabiban ünnepelhette eddigi utolsó sikerét és idén már csak ez az egyetlen esélye maradt arra, hogy elkerülje azt a szégyent, hogy első helyezés nélkül zárja 2018-at (még ha Bakuban és Szocsiban is rendkívül közel állt ehhez).

Bottasnak Oroszországban a kezében volt a győzelem, de a csapat megkérte, hogy adja át társának


„Hogy meg tudom-e ismételni tavalyi győzelmemet? Lehetséges. Tavaly nagyon erős hétvégét teljesítettem ezen a pályán, úgyhogy biztosan lehetséges. Egyértelmű, hogy a mezőny szorosabb, mint tavaly, de az egyetlen célom az lehet, hogy megszerezzem a pole-pozíciót, majd a győzelmet is” – nyilatkozta Valtteri Bottas.

„Mindent megteszek, hogy ez így is történjen, ez ugyanis sokkal szebbé tenné a téli szünetemet” – tekintett előre a 29 esztendős finn. Nem lesz viszont könnyű dolga, az istálló nem terít elé vörös szőnyeget, neki kell megszereznie ezt a győzelmet.

„Nem kérdés, hogy megérdemel egy győzelmet, de ezt neki kell megkaparintania. Megvan ehhez a képessége” – reagált Toto Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: