DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Leclerc újra lenyűgözően versenyzett

Elképesztően jó hétvégét zárt az Alfa Romeo-Sauber istálló. Charles Leclerc újra értékes pontokat gyűjtött, míg Marcus Ericsson a kiesése ellenére aláhúzta, mennyit ugrott előre idén a gárda.

A tavalyi évben egyértelmű sereghajtó szerepre ítéltetett a Sauber, idén azonban hatalmas fejlődésen ment keresztül a svájci alakulat. Az immáron Alfa Romeo-Sauber néven futó istálló az év elején még a vert mezőnyben körözgetett, ám mind aerodinamikai, mind a motorerő terén hatalmas előrelépést láthattunk idén a csapattól és Brazíliában egyértelműen a negyedik erővé léptek előre.

Már az időmérő edzésen is kitűnően szerepelt Marcus Ericsson (a 6. rajtkockát csípte el, ami pályafutása legjobbja) és Charles Leclerc is bejutott a Q3-ba. A svéd a rajt után koccant egy riválissal, így erősen sérült autójával folyamatosan visszaesett, végül ki is állt, monacói csapattársa viszont pontokra váltotta a kiváló hétvégét, összesen hatra.

Leclerc a versenyen időnként még a legjobbakkal is csatázhatott


„Csalódást keltő véget ért ez a nagyszerű hétvége. Rögtön a rajt után koccantam egy másik autóval, ezután pedig rettentően nehéz volt vezetni az autót. Teljesen felborult az egyensúly, a sérülés pedig folyamatosan egyre rosszabb lett. Ilyen remek kvalifikáció után nagy kár, hogy ki kellett állnunk. Abu Dhabiban még erősebben térünk vissza” – összegezte peches versenyét Marcus Ericsson.

„Nagyon boldog vagyok a Brazil Nagydíj alakulásával, a hetedik hely óriási pozitívum és igencsak elégedettek lehetünk ezzel. Remek érzés volt vezetni az autót ezen a pályán és a most megszerzett pontokkal megszilárdítottuk nyolcadik helyünket az összetettben. Alig várom, hogy lássam, mire leszünk képesek Abu Dhabiban” – nyilatkozta boldogan a jövőre már a Ferrarinál versenyző Charles Leclerc, aki Interlagosban a teljes középmezőnyt lefőzve, saját erejéből végzett ilyen jó pozícióban, ugyanis a legerősebb hatosból senki nem esett ki.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: