DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Gasly: Rivalizálásunkból semmi jó nem származik

Esteban Ocon és Pierre Gasly egyáltalán nem szívelik egymást és incidenseik révén csak negatívumok születnek, ahogy Mexikóban is. Ez egyiküknek sem jó, a riválisok pedig profitálnak a szembenállásból.

A Mexikói Nagydíjon a mezőny végéről rajtoló Pierre Gasly a verseny során (köszönhetően a Toro Rosso-Honda egyre javuló teljesítményének, valamint a Force India-pilóta első körös incidensének) utolérte és próbálta megelőzni az elméletileg jobb autóval rendelkező Esteban Ocont.

A két francia azonban köztudottan nem eszik egymás tenyeréből, Ocon nem hagyta vetélytársát előzni, ám Gasly eléggé begurult honfitársára, mivel szerinte az szándékosan leszorította őt a pálya külső ívéről is. A versenybíróság azonban nem látott szabálytalanságot, így nem büntette a Force India fiatal versenyzőjét.

Esteban Ocon és Pierre Gasly évek óta egymás komoly riválisai


Végül látszólag nem lett szerepe az esetnek, mivel Gasly nem sokkal később előzni tudott, így megszerezte az utolsó pontszerző helyet. A jövőre már a Red Bullnál szerepet kapó francia szerint viszont igenis érte őt veszteség, mert a leszorítás nélkül jó eséllyel harcba indulhatott volna a kilencedik pozícióért is.

„Úgy vélem, hogy egyikünk számára sem jó ez a kemény rivalizálás. Mexikóban 2,5 másodpercet vesztettem amiatt, hogy lekényszerített a pályáról (Ocon). A végén tizedikként végeztem, de enélkül a sportszerűtlen manőver nélkül akár kilencedik is lehettem volna” – panaszkodott Gasly a Crash.net szakoldalon.

„Igyekszem objektíven nézni a dolgokat, de úgy vélem, ez egyáltalán nem jó. Viszont nem is szeretnék túl sok energiát elpazarolni, hogy ezen emésztem magam. Igyekszem a saját versenyemre összpontosítani, hogy lehetőleg mindig végigfussam, tisztán. Ocon manővere viszont már túlment a határon, de utólag jobban elfogadom, mivel így is előtte végeztem” – tette hozzá a még mindig csak első teljes szezonját teljesítő francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: