DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Gasly: Megszoktam, hogy Ocon nem fair

Nem szíveli egymást a két francia pilóta, Mexikóban ennek ismét tanújelét adták. Esteban Ocon vitatható módon szorította le a pályáról honfitársát, aki szerint Ocon mindig ezt teszi, nem sportszerű.

Kerék a kerék elleni csatába bonyolódott a Mexikói Nagydíjon Pierre Gasly és Esteban Ocon. Elsőre a Force India pilótája visszaverte a támadást, de honfitársa megkérdőjelezi ennek szabályosságát. Szerinte Ocon rendszeresen sportszerűtlen a pályán, de ezt az elmúlt évek során már megszokta tőle.

Gasly úgy véli, Ocon nem akarta elfogadni, hogy az utolsó helyről induló versenyző is megelőzi őt, ezért igyekezett keresztbe tenni neki. Végül kicsit később mégis sikerült a manőver, így a Toro Rosso-Honda pilótája pontszerző helyen végzett. Így is eléggé füstölgött a leintés után.

„Oconnál mindig ugyanaz a nóta. Régóta ismerem már őt, mindig komoly esélye van, hogy ilyen dolgokat művel. Szerintem frusztrált volt amiatt, hogy utolsóként rajtoltam és mégis meg tudtam őt előzni, ezért lekényszerített a pályáról. Ha nagyon akartam volna, erősködhettem volna még utána az ötös kanyarban, de akkor nagy eséllyel összeütközünk, de nem érte volna meg, ráadásul nem sokkal később újra meg tudtam előzni őt tisztán” – idézi Pierre Gaslyt a Crash.net szakoldal.

Három francia található a mezőnyben, Ocon és Gasly viszont nagyon nem kedvelik egymást


„Számomra egyáltalán nem volt fair, amit művelt, mert én mindig hagyok egy autónyi helyet. De ha azt mondják, hogy versenyezhetsz agresszíven, tőlem legyen akkor úgy. A szabályzat ezen része elég homályos zóna. Engem büntettek Silverstone-ban majdnem ugyanezért, most pedig nem történt semmi, pedig egészen egyértelmű, hogy (Ocon) nem hagyott egy autónyi helyet nekem.”

„A leintésnél már nem annyira érdekelt, mivel úgyis előtte végeztem és pontot szereztem, ő pedig nem szerzett pontot. Ettől függetlenül beszélni szeretnék Charlie Whitinggal, csak hogy tudjam, megengedett-e ez a fajta versenyzés. Akkor úgy állok én is hozzá és tudom, mit kell tennem. A pilótafülkéből nézve túlságosan agresszív manővernek tűnt számomra, el kellett hagynom a pályát. Ha mögötte végeztem volna, valószínűleg másképp látnám, de végül is később megelőztem” – tette hozzá a jövőre már a Red Bullnál versenyző Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: