Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. július 24. szerda
F1

Hamilton: Verstappen úgy vezet, mint bárki más

Lewis Hamilton elárulta, hogy ugyanúgy vezet Max Verstappen közelében, mint bárki máséban. A duó már többször is egymásnak feszült idén, legutóbb Austinban csatázhattak egy jót.

Az immáron ötszörös világbajnok Hamilton Austinban megpróbálta az utolsó előtti körben megelőzni Max Verstappen Red Bullját, azonban a poros ívre került, és lesodródott a pályáról, így Mexikóra maradt a bajnokavatás.

Hamilton talán egy kissé el is óvatoskodta a szituációt, de melyikünk vállalt volna kockázatot a világbajnoki cím kapujában? A verseny után még azt nyilatkozta a brit, hogy inkább egy kicsivel több helyet hagyott Verstappennek, mostanra viszont már azt hangoztatja, hogy a holland ugyanúgy védekezik, mint bárki más a mezőnyben.

„Semmiben sem különbözik egy kerék a kerék elleni csata a többiekkel szemben. Max ugyanúgy vezetett, ahogyan azt Vettel is tette volna. Nem volt semmi forradalmi abban, amit csinált” – mondta el a brit a Motorsport-Total.com-nak.

„Jó párszor összetalálkoztunk már idén, de alighanem ez volt a legnagyobb összecsapásunk. Amikor megtámadtam őt a külső íven, a holtterembe került, így nem tudtam pontosan, merre is lehet. Inkább elengedtem, mivel nem szerettem volna bevállalni a rizikót.”

Verstappen egyébként egyszer ütközött idén az egyik bajnokaspiránssal, Sebastian Vettelt forgatta meg, még Kínában. Azóta egyre kiegyensúlyozottabban vezet, idén már két futamot is megnyert, hétvégén pedig a Brazil Nagydíj következik, amelyen tavaly brillírozott a holland az esős körülmények között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?