DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vandoorne nem ismételné meg 2017-et

Még tavalyhoz képest is sikerült lejjebb csúsznia a rangsorban a McLarennek, a Renault-motor sem hozott megváltást. A mexikói teljesítmény azonban nagy lökést jelenthet mind a csapatnak, mind Vandoorne-nak.

2017-ben vezetett először F1-es autót Interlagosban Stoffel Vandoorne, még a McLaren-Honda pilótájaként. A futama felettébb rövidre sikeredett, ugyanis belekeveredett az első körös karambolba és kiesett. Nagyon nem szeretné ezt megismételni, a mexikói stabil pontszerzést viszont igen. Az istálló sportigazgatója pedig szülővárosába érkezik haza.

„Tavaly meglehetősen kevés tapasztalatot gyűjthettem Interlagosban versenykörülmények között, mivel részese voltam az első körös baleseteknek és kénytelen voltam kiállni. Remélem, ez nem ismétlődik meg sem nekem sem Fernandónak ezen a hétvégén” – nyilatkozta Stoffel Vandoorne.

„Amikor az edzéseken köröztem, nagyszerűnek éreztem a pályát, nem véletlen, hogy más, korábbi kiváló pilóták úgy beszélnek róla, mint a világ egyik legjobbja. Gyors, ritmusos és keményen támadhatjuk a kanyarokat.”

„A Mexikóban szerzett pontok nagy lökést adtak a csapatnak, Fernando és én is stabil teljesítménnyel szeretnénk jelentkezni Brazíliában is. Igyekszünk a lehető legkeményebben felkészülni és a legjobb stratégiát választani, hogy ezzel is az elérhető legjobb eredményt szerezhessük meg a brazil közönség előtt” – tette hozzá az idény végén a száguldó cirkuszt elhagyó belga pilóta.

Vandoorne tavaly nagyon gyorsan kiesett Brazíliában, de más versenyen is gyakran járt pórul


A McLaren brazil sportigazgatója hazaérkezik Brazíliába. „Alig várom, hogy hazatérhessek szülővárosomba (Sao Paolóba), ez az első olyan alkalom, hogy a McLaren főnökeként vehetek részt egy Brazil Nagydíjon. Ez a verseny mindig is fontos szerepet töltött be a Formula-1 történelmében, a rajongók pedig nagyon fanatikusak” – értékelt Gil de Ferran.

„Ez egy olyan pálya, ahol a sportág legendái arattak fényes győzelmeket, vagy vesztettek el versenyeket drámai körülmények között. A kiszámíthatatlan időjárás szintén igen gyakran belenyúl az eseményekbe. Az első szabadedzésen Lando (Norris) újra lehetőséget kap, hogy ismét értékes tapasztalatokat szerezzen egy számára új pályán” – tette hozzá a brazil szakember.

A McLaren számára kettős érzés lehet visszagondolni, hogy az istálló utolsó futamgyőzelmét éppen Interlagosban szerezte Jenson Button, komoly negatívum azonban, hogy ehhez hat évet kell visszamenni az időben. Ez volt az a verseny, ahol Nico Hülkenberg akár a futamgyőzelmet is megszerezhette volna, de összeütközött Lewis Hamiltonnal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: