DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Monza volt a fordulópont Hamilton számára

A Formula-1 frissen megkoronázott bajnoka, Lewis Hamilton úgy véli, Monza volt a fordulópont, már ami a mentális hadviselést illeti. Onnantól kezdve a Ferrari és Vettel egyre frusztráltabbak lettek.

Lewis Hamilton egyértelműen a hibrid éra királya, hiszen 2014 óta egyedül Nico Rosberg tudta őt letaszítani a trónról, még 2016-ban. Véleménye szerint az idei cím nagyban függött attól, ami idén Monzában történt. A finn Kimi Raikkönen rajtolhatott a pole-pozícióból, Hamilton pedig csak a két Ferrari mögül indult. A rajt után Vettel megpördült, Hamilton pedig a hajrában megelőzte Raikkönent, és megnyerte a futamot.

„Azt gondolom, hogy az a nap volt a legnagyobb mentális pofon a Ferrari számára az egész szezonban. Kaptak néhányat, de Seb számára akkor kezdődtek el igazán a nehéz idők” – mondta el Hamilton az Autosportnak.

Az a bizonyos előzés


„Ha a csapat elkövet egy hibát, azt nagyon nehéz elfogadni. De amikor te, mint egy versenyző rontasz el valamit, mikor minden a te irányításod alatt van, az borzasztó érzés. Szóval szerintem azt a hibát nagyon a szívére vette. Aztán csatáztam egyet Kimivel, és alighanem a két csapat között is az volt a fordulópont.”

„Könnyedén elveszthettük volna azt a futamot, tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek. De reménykedtünk benne, hogy túlteljesítjük a Ferrarit, és egy tökéletes körrel talán második is lehettem volna. Rendkívül frusztrált voltam, nagyon kiakadtam magamra. Én már csak ilyen vagyok, ilyenkor sosem tudom visszafogni magam. A szombat este nagyon nehéz volt, végig azon gondolkodtam, miként kellene versenyeznem vasárnap.”

„Nehéz megállapítani, mennyire lehetek agresszív a versenyen. Ha túl rámenős vagyok, kicsúszhatok, okozhatok egy balesetet, és a mezőny végére kerülök, vagy akár ki is eshetek. Viszont ha nem teszek meg mindent, akkor hiába volt nyitva előttem az ajtó, nem tudtam kihasználni. Mindig az ismeretlenbe lépünk vasárnaponként.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: