DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Vettel: Ez volt a legkeményebb évem

Sebastian Vettel 2017-hez hasonlóan idén is elbukta a vb-csatát Lewis Hamiltonnal szemben, ráadásul több látványos hibát is elkövetve. A német nem tagadja, ez volt a legkeményebb éve.

Pedig voltak olyan szakaszok az évben, amikor Sebastian Vettel egész kényelmes előnyeb trónolt az egyéni vb-tabella élén... Aztán minden a feje tetejére állt ehhez képest, Mexikóban pedig végleg elszállt minden matematikai esély is: a Ferrari németje matematikailag is kiszállt a világbajnoki címért folytatott csatából, Lewis Hamilton pedig ötödször is az F1 királyává koronáztatott.

Ahhoz, hogy ide jussanak a felek, kellett egy gyengélkedő, mint később kiderült, félrefejlesztő Ferrari, valamint maga Vettel is több látványos, hogy azt ne mondjuk, buta hibát követett el - elég csak a németországi kiesésére gondolni, ahol vezető helyről állt bele a gumifalba és volt kénytelen feladni a versenyt.

00118021_832



Vettel érzi, sok szempontból ez volt a legkeményebb szezonja. „Át kell még ezt gondolnom, de bizonyos szempontból mindenképp” - válaszolt a német a Motorsport.com kérdésére. „Sok dologban más volt ez az év, mint a korábbiak, de semmiképp nem szabad elfelejtenünk azt, hogy erős csomagunk volt az év során és több versenyt is nyerni tudtunk. Szóval, ha nehéz is volt a szezon, ezzel együtt jól is sikerült. Folyamatosan fejlődünk, de volt pár látványos dolog, amiben javulnunk kell, ha meg akarjuk tenni az utolsó lépést, ami a sikerhez kell.”

Vettel kálváriája a már említett német kieséssel kezdődött, ahol Hamilton egyébként a 14. helyről rajtolva tudott nyerni, majd nem sikerült jól az olasz verseny sem számára, ahol mercedeses riválisa nyerni tudott, ő maga ráadásul megforgott rögtön a verseny elején. Vettel vesszőfutásának ezzel még nem volt vége, ugyanis előbb Japánban, majd az USÁ-ban állt keresztbe a pályán, előbb Ricciardo, majd Verstappen „jóvoltából”.

Abban nem ért egyet a német, hogy a német vagy az olasz hiba került volna igazán sokba neki. „Egyik sem, inkább Szingapúr. Nem tudtunk pontokat szerezni olyan hibákból, amit elkövettünk, elkövettem. A Német Nagydjon elkövetett hibával az a baj, hogy különösebben még csak haragudni sem tudok magamra, ugyanis követtem el annál jóval nagyobb hibákat is, viszont ez került igazán sokba. Ilyen a versenyzés, amikor a határokat feszegeted, néha lehet, hogy túl messzire mész.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: